lapostető szigetelése
Szolgáltatás

Lapostető szigetelése különféle módszerekkel

40-50 éve, Magyarországon nagy divatja volt a lapostetőknek, amik mára már, főleg az idő múlása miatt, meggyengültek, a hőszigetelési képességük szinte teljesen elveszett. Nem csoda, hogy rengeteg tulajdonos a lapostető szigetelése mellett dönt, tudva, hogy mennyivel biztonságosabban érezhetik majd magukat a felújított tetőszerkezet alatt.

Milyen technológiákkal dolgoznak mostanság azok a cégek, akik az efféle projekteket elvállalják? Többféle módszer közül választhatnak, attól függően, hogy melyik passzol leginkább az adott épülethez. A lapostető szigetelése történhet szórt poliuretánnal, PUR-PIR táblás megoldással, de kedvelt továbbá a bitumenes lemezes eljárás is. Abban az esetben, ha új vagy felújításra szoruló tetőt kell szigetelni, a kenhető poliuretán szigetelés jó választásnak számít.

A sokféle matériának hála, a legkülönfélébb felhasználási módok is rendelkezésre állnak, aminek köszönhetően biztos, hogy a lapostető szigetelése tökéletes lesz. Ugye az egész munka a tető több részére is értődik. Az új födém szigetelése is gyakran szükséges, közvetlenül a betonra. A járható teraszok szigetelése is megoldható, illetve gyalogos vagy jármű forgalmat bonyolító tetők, például parkolóház lapostető szigetelése is kivitelezhető ezzel.

A lapostető hőszigetelés egyik népszerű eljárása

Rengeteg hazai cég is előszeretettel dönt a poliuretán szigetelő rendszer mellett. Az akár négy rétegű lapostető hőszigetelés a lehető legjobb eredményeket produkálja. Persze a szigetelendő felület és a későbbi igénybevétel fontos szempont, amikor a rétegek számának meghatározása a cél. De sok előnyt tartogat a zárt cellás, PUR-PIR táblás módszer is.

Az efféle lapostető hőszigetelés egyszerre garantálja a víz- és hőszigetelést, hőhídak nélkül. Egy teljesen rugalmas megoldásról van szó, ahol elfelejthetők a dilatációs gondok. Milyen további előnyökre lehet számítani? A purhabos lapostető hőszigetelés után megfigyelhető a kiváló hőszigetelési érték, illetve a végeredmény alacsony fajsúllyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy az nem terheli feleslegesen az épületet.

Jó oldala, hogy egyszerűen tapad, ezért sokféle felületnél lehet használni. Aki még többet szeretne megtudni a lehetőségekről, jól teszi, ha ellátogat a lapostetotechnika.hu weboldalra. A vállalat három évtizedes szakmai és kivitelezői tapasztalattal rendelkezik ezen a területen.

A legfőbb tevékenységeik közé tartozik a lapos tetők hő és csapadékvíz elleni szigetelése és persze az ehhez tartozó és kapcsolódó bádogos munkálatok. Köszönhetően a szakértelemnek és a profi alapanyagoknak, a cég akár 18 éves garanciát is vállal a munkájára.

Vélemény, hozzászólás?