vízteres kandalló
Webáruház

A vízteres kandalló teret hódít

Fűtésszezonban keressük a leghatékonyabb és legtakarékosabb megoldást az otthonunk felmelegítésére. A fával tüzelés ma is népszerű opció. Milyen eszközzel éri meg? A vízteres kandalló azért praktikus választás, mert ötvözete a hagyományos és modern fűtési technikáknak. Akármennyi helyiségből áll az otthonunk, csak egyetlen térben szükséges tüzet rakjunk. Ahová beépítjük a vízteres kandallót, azt a helyiséget melegíti fel először. A kandalló tetején vagy oldalán található egy víztartály, az abban lévő vizet fűti fel a tűztér. A szobát hangulatossá teszi, hogy üvegfelülettel ellátott a fűtőeszköz, így megcsodálhatjuk a lángok látványát.

A vízteres kandalló tartályában lévő víz csöveken keresztül jut el a lakás más helyiségeibe, ahol fűtőeszközökhöz csatlakozik, például a radiátorhoz. Az egész otthonában kellemes, egyenletes meleget biztosít. A vízteres kandalló komoly beruházás, de mindenképp megtérül. Megfelelő kialakításával elláthatja a meleg víz szolgáltatást mosogatáshoz és fürdéshez. A fűtési rendszer kiegészíthető napkollektoros fűtéssel, ezzel még költséghatékonyabb és nagyobb mértékben környezetbarát lesz.

A kályhák fénykorát éljük

Ha már a környezetbarát tüzelésnél tartunk, a fa nemcsak az alacsonyabb árú tüzelőanyagok közé tartozik, de megújuló energiaforrás és a füstje nem tartalmaz környezetre káros kén-dioxidot. A kályhák tökéletes példányok, ha fával fűtünk. Közkedveltek a hőtárolós modellek, amelyek gyorsan felfűtik magukat. Korszerű fejlesztés eredménye ez a típus, hazai viszonylatban csak az utóbbi időben kezdett előre törni. Felső részük a hőtároló blokk, aminek a segítségével nem kell folyamatosan pótolnunk a tüzelőanyagot. Hozzájárul a kényelmünkhöz, hogy alacsonyabb intenzitásnál is biztosítja a meleget.

Ez különösen jól jön, ha elmegyünk otthonról, illetve éjszakai fűtés esetén. A kályhák közül ennek a leghatékonyabb a tüzelőanyag felhasználása. Nagy üvegfelületén szintén gyönyörködhetünk a tűz adta látványban. A kályhák nemcsak energiatakarékosságuk miatt népszerűek napjainknak, hanem mintegy szimbólumként vannak jelen a nappaliban. Az otthon melegét, a meghittséget szimbolizálják. Nem hiába látjuk szinte minden karácsonyi filmben a lobogó tűzzel teli kandallókat, kályhákat. Funkciója mellett esztétikus is. Bármelyik fűtőberendezést választjuk, fontos, hogy ügyeljünk az otthonunk és saját magunk biztonságára. A beépítést mindenképp szakemberre bízzuk! Amellett, hogy az eszköz jól funkcionál, elengedhetetlen, hogy megfelelő legyen a füstgáz elvezetése és az égéslevegő ellátása. A kevés vagy éppen túl sok levegő rontja a berendezés hatékonyságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük