Szolgáltatás

Ezüst ékszerek minden alkalomra: így viseld!

Egy felmérés szerint, ha az arany nem lenne ritkább az ezüstnél, akkor az emberek java része inkább az utóbbit választaná. Hiába szorul a holdfényű nemesfém a második helyre még a sporteseményeken is, a gyakorlatban szívesebben alkalmazzák az emberek mind ipari, mind ékszerészeti téren. Ezüstözzük fel mi is magunkat a nyáron! Ragyogjunk még szebben! Mely alkalmakhoz illik az ezüst? Összeállítottuk a segédletet!

A tiszta ragyogás

Az ezüstöt már az ókor óta nagyra becsülik és alkalmazzák. Ragyogása miatt, már akkor is, elsősorban díszítettek vele. A technika fejlődésével derült fény egyéb kiváló tulajdonságaira is, mint az, hogy a legjobb elektromos- és hővezető, valamint fényérzékenysége. Antibakteriális hatása azonban már a középkorban is köztudott volt. Többek között ezért is készítettek belőle edényeket, evőeszközöket is. Manapság ezüst-kolloid formájában érvényesítik ezen tulajdonságát.

Mikor és hogyan?

Ezüst ékszerek esetén nyugodtan mondhatjuk, hogy szinte bármikor, bármihez. De a félreértések és a diszharmóniák elkerülése végett pontosítsunk!

Arany vs ezüst?

A két legnépszerűbb nemesfém. Bármely ékszerészetet meglátogatva, az üzlet java részében ebből a két anyagból készült ékességek közül válogathatunk. Dönteni nem kell feltétlen a kettő közül, viszont célszerű egyszerre csak az egyik féléből magunkon viselni.

A természetben gyakran egymás ötvözeteként fordulnak elő, így kémiailag nincsenek rossz hatással egymásra. Tehát nem tesszük tönkre ékszerünket, ha mégis fentmarad arany láncunk mellett az ezüst. De esztétikailag előnyösebb, ha külön viseljük őket.

Hűvös szépség

A fehéres-szürkés csillogás egyértelműen a hidegebb árnyalatok képét hívja elő bennünk. Elsősorban a kék, lila, türkiz, fehér, fekete, szürke színekkel mutatós. Ugyanakkor a meleg színekkel is, mint a barna, narancs, piros, bordó. jó értelemben vett érdekes kombinációt alkot, s egyáltalán nem elvetendő az együtt viselésük, sőt! A marketing világában is gyakorta alkalmazzák őket együtt. Az ezüst a meleg, érzelmesebb színeknek is ad egy kis racionális dinamikát.

Fiatalos lendület

Az ezüst ékszerek a fiatalabb korosztály körében a legkedveltebbek. Ennek anyagi, de színpszichológiai okai is vannak.

Természetesen olcsóbban beszerezhetőek, ez tagadhatatlan. Azonban fontos a nemesfém ragyogásának minőségét is figyelembe vennünk! Az ezüst ragyogása könnyedséget áraszt magából, mely élénkséget, tenni akarást kölcsönöz viselőjének.

Az ezüst a jövő, a modernség képviselője. Bármilyen futurisztikus filmet idézünk magunk elé, vagy ha a modern építészetre gondolunk, az alkalmazott anyag az ezüst, de legalábbis ezüstösen csillogó fém.

Üde ragyogás

A fehéres-fémes csillogás „jobb fényben” tünteti fel viselőjét, kevésbé sápasztja őt. Ez főleg a világosabb bőrűek számára fontos, akiken egy-egy csodálatos arany ékszer nem tud úgy érvényesülni, mint egy sötétebb bőrtónusú embertársukon. Az ezüstről visszaverődő fény szó szerint megvilágítja tulajdonosa bőrét. Ezt a hatást színtelenül ragyogó drágakövekkel, mint a gyémánt, hegyikristály, természetes, átlátszó cirkón, fokozhatjuk.

Mikor ALKALMas még?

Mivel anyagilag nem nagyon megterhelő az ezüst ékszerek beszerzése, ezért a mindennapi viselésük sem jelent nagy kiadást. Ilyenkor már csak az aznapi tevékenységünk, az ékszer formája és az esetleges díszítő kővel való kombinációja a meghatározó.

Alacsonyabb árfekvése ne tévesszen meg senkit! Ezüst ékszerekből is, pláne a kővel díszítettek között, léteznek kifejezetten drága darabok. Ennek egy másik fémmel való ötvözet, az ékszer formájának bonyolultsága, az ékszer mérete s az alkalmazott drágakő lehetnek a leggyakoribb okai.

Ezüstöt ugyanúgy viselhetünk nívós rendezvényeken, nagyestélyihez, mint könnyed nyáresti partikon. Ha mégis emelni szeretnénk az ékszer értékén, válasszunk speciálisabb drágakővel díszített (ametiszt, opál, gyémánt, tanzanit, zafír, gránát, smaragd) darabokat!.

Mikor kerüljük az ezüstöt?

Szerencsére ritkán, de olykor mégis érdemesebb mellőzni. Ilyen, ha már arannyal ékesítettük fel magunkat. Ez esetben inkább ne erőltessük az ezüst ékszereket!

Ha uszodába igyekszünk, akár maratoni hosszokra, akár csak áztatni magunkat a gyógyvízben, a legbiztosabb, ha még otthon kivesszük/letesszük őket. Utóbbi még károsabb hatással van ezüstjeinkre. 

Az ezüst nemesfém, így nagyon ritka a fémallergia vele szemben, de ha mégis, akkor, sajnos, marad a távolról csodálás.Nyáron, a napfényben, minden szebben ragyog. Az ezüst ékszerek is, bár a nemesfém egész évben a legjobb fényben tünteti fel viselőjét! Válasszuk saját részre, ajándékba, az előnyös csillogás garantált!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük