HR szakértő
Szolgáltatás

HR tanácsadás, avagy a tökéletes befektetés?

Az már szinte megszokottnak mondható, hogy a nagy multinacionális cégek külön HR részleggel rendelkeznek, hiszen egy több száz, vagy akár több ezer alkalmazottat számláló vállalat motorjának zökkenőmentes üzemeltetéséhez ez elengedhetetlen. Azonban a 21. század felgyorsult világának forgatagában a kis-, és középvállalatok is egyre nagyobb szükségét érzik annak, hogy HR szakértők segítségét vegyék igénybe. De vajon miért vált a cégek számára is aranyat érő tudománnyá a HR tanácsadás?

A fejvadászat komoly kihívásokkal jár

Azoknál a cégeknél, ahol nincs HR részleg, a HR szakértő feladata, mint például a fejvadászat, egy olyan alkalmazottra hárulnak, akinek az esetek többségében nincs ehhez a területhez kapcsolódó szaktudása, pedig a toborzás-kiválasztás folyamata egy komoly szakértelmet igénylő feladat. A toborzás-kiválasztás során van lehetőség szakértői szemmel felmérni az alkalmazottjelölt kompetenciáit, motivációit, és azt, hogy valóban beleillik-e a csapatba. Ez azért is nagyon fontos, mert az elégedett, boldog alkalmazottak bizonyítottan sokkal produktívabbak.

Azt hinnénk, hogy megszerezni nehéz a jó alkalmazottat, pedig…

Jelen korunk egyik kiváltsága a technológia rohamos fejlődése, mely nem csupán mindennapjainkat befolyásolja, hanem a munkavállalói igényekre is hatással van. A munkavállaló fiatalok számára a világ a lehetőségek tárházává vált, és már “nem érik be akármivel”, folyamatos fejlődési és előrelépési lehetőségekre vágynak. Ha szeretnénk megtartani azokat az alkalmazottakat, akiknek a munkája értékes a cégünknek, akkor ezeket biztosítani kell számukra. Egy profi HR tanácsadás a cégen belüli struktúra kialakításán felül segít megtalálni az olyan, valóban hasznos képzéseket, amik nem csupán vállalati szempontból értékesek, de az alkalmazottat is az elégedettség, ezzel együtt az előrejutás érzésével töltik el.

Vélemény, hozzászólás?