Szolgáltatás

Az MDF ajtók festése rengeteg lehetőséget rejtenek magukban

Gyakorlatilag bármelyik színben jól mutatnak ezek a beltéri ajtók. MDF alapanyagból készítenek festett, mart és mintás változatot is. Ez teljesen a vevői igényektől függ. Ezek az ajtók tisztaságos és eleganciát tükröznek, így a modern lakások tökéletes kiegészítői lehetnek. A szalafa által gyártott ajtócsalád teljes szabadságot biztosít a megrendelőknek. Számtalan marási motívum, szín és forma várja az érdeklődőket. Ezt az ajtót tényleg a megrendelő tervezheti meg teljes egészében. Ezek az ajtók az olcsóbb gyártási kategóriába sorolhatók, így nagyon sokan élnek is ezzel a lehetőséggel.

 

Az ajtók alapanyaga az mdf, amely egy finomabb szerkezetű farostokból áll, amelyet ragasztóval kevernek össze. Színben hasonlít a farostlemezhez. Anyagában és minőségében azonban merőben eltér. Az mdf egy nagyon masszív alapanyag, ezért olyan helyekre kifejezetten ajánlják, ahol nagy strapabírású nyílászárókra van szükség. Az mdf nagyon jól marható és természetesen a marási minta a megrendelő ízlésvilágát tükrözheti. Az elkészült ajtók igen jó alaktartók és a festése is igen könnyedén kivitelezhető, tekintve, hogy anyagukban nagyon hasonlítanak a fához. Akik fehér ajtót álmodtak meg otthonukban azoknak is megoldást kínál, hiszen ebben az esetben poliuretán lakkozással készül, amely réteget többször is felviszik rá, hogy minél tartósabb legyen.

Fehér ajtók esetében a legelső lépés a csiszolás, amely már a mart ajtóra kerül fel. A megmunkált részt alaposan átfestik, majd következhet egy izoláló réteg felvitele a felületre. Ez a réteg leköti a sortokat és a kapott felület jól csiszolható és kemény lesz. Ha megszáradt az ajtó és lecsiszolták a mesteremberek következhet az ajtó alapozása. Egy fehér színű poliuretán festékkel kenik be, amely magas töltőanyaggal is rendelkezik. Miután kiszáradt következhet egy újabb csiszolás. Ekkor az éleket is lecsiszolják és már csak a fedőlakk réteg kerül rá. Az így elkészült ajtók bármelyik otthonban méltó helyet foglalhatnak el, hiszen a fehér szín ma már egyre divatosabb és nagyon sokan kedvelik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük