Szolgáltatás

Praktikus a csomagtértálca, de esztétikus is?

A csomagtértálca lényege

Sok szempontból a végső választás attól függ, hogy pontosan hogyan használjuk autónkat és a csomagtartót. Azok számára, akik kizárólag járműként használják autójukat, nem kell aggódniuk a csomagtér biztonságáért és tisztaságáért, megengedhetik maguknak, hogy csak esztétikai szempontok szerint döntsenek.

Akkor csomagtértálca?

Legtöbbünknek a csomagtartó, az csomagtartó.

Szállítunk ezt-azt, bevásárolunk, egyszóval gyakran bizony elég rendesen összekoszoljuk. Ezért fontos odafigyelni arra, hogy az autónk eredeti burkolatának ne kelljen megbirkóznia a nedvességgel és szennyeződésekkel.

A textil nem képes megbirkózni a folyadékokkal, ezért nem praktikus. A fő előnye, hogy szép, de nagyon sok munkát igényel „szépségének”fenntartása, mivel a szövetet rendszeresen speciális vegyszerekkel kell tisztítani.

Műanyag csomagtértálca

A műanyag csomagtértálcák jól megvédik az autó csomagtartóját a fizikai vagy kémiai hatásoktól, de a műanyag sűrű szerkezetét rövid idő alatt karcolások és repedések borítják. Télen, nagyon alacsony hőmérsékleten, a műanyag megkeményedik és törékennyé válik.

Gumi csomagtértálca

A gumi csomagtértálca viszonylag alacsony költségük és praktikus használatuk miatt népszerűek az autósok körében. A gumibevonat ellenáll a különféle vegyi anyagoknak, és nem engedi át a nedvességet. A gumi csomagtértálca fő előnyök között szerepel a maximálisan könnyű gondozás – a gumifelület tiszta vízzel is könnyen tisztítható, és a lehető leghamarabb megszárad.

És méret…

csomagtértálcát biztonságosan kellrögzíteni a csomagtartóba.Ugyanilyen fontos a magas oldalak jelenléte, amelyek nem engedik, hogy a kiömlő folyadék utat találjon magának és a tálca alá csurogjon.

Fontos, hogy a csomagtértálca aljarögzítő elemekkel vagy tüskékkel ellátott modell legyen, hogy egy eseteleges hirtelen fékezésnél, – bármilyen szépen is pakoltál be a csomagtartóba – „rakományoddal”együtt a tálca is elcsússzon.

Méretpontos csomagtértálca

Érdemes a csomagtértálcát autótípus alapján választani. A méretpontos csomagtértálcát kifejezetten járműtípusokhoz tervezik. Az univerzális, nevük ellenére, csak egyetlen modelltartományban használható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük