Szolgáltatás

Gázbojler helyett villanybojler

Számos háztartásban döntenek manapság gázbojler helyett villanybojler használata mellett. Ez talán a leginkább azért van így, mert a villanybojlerek sokkal korszerűbbek, sokkal kevesebb a használatuk során esetlegesen fellépő egészségkárosító komplikációk aránya és száma, valamint a gázszolgáltatók áremelései ellen is gyakorlatias és gazdaságos védelmet biztosítanak. Ám biztosan jó ötlet gázbojler helyett villanybojler betelepítése? Erre a kérdésre próbálunk választ találni cikkünkben.

A készülék kiválasztásának is sok dologtól kell függenie. Amennyiben Ön nem tudja újonnan kiválasztott villanybojlerét a rendszerbe bekötni, úgy bizony szüksége lesz egy olyan szakemberre, aki még előzetesen segítséget nyújt Önnek a biztos választáshoz. Az elvi probléma az, hogy a gázbojler eltávolítása gázos kollégát követel, míg a villanybojler felszerelése villanyszerelő kollégát. Természetesen ez nem ennyire elválasztható egymástól, hiszen a piacon a legtöbben már szakosodnak mindkét dologra.

A gázbojler cseréje villanybojlerre kifejezetten áldásos döntés lehet, ha több szempontot is figyelembe veszünk. Egyrészt a legtöbb gázbojler okos rendszere megfelelően tudja szabályozni az áramfogyasztást és ezzel komoly összegeket spórolhatunk a gázon. Ez azért sem egy utolsó szempont, mivel a gázbojlerekre jellemző, hogy a teljes lakás fűtésének és a vízmelegítésnek a feladata nagy fogyasztást igényel, melyet általában a számla kiegyenlítéskor értünk meg igazán. Ugyanolyan, vagy akár jobb teljesítményt sokkal alacsonyabb áron is képesek lehetünk elérni. Bár az mindenképpen biztos, hogy a villanyszámla emelkedni fog, a gázfogyasztás szinte minimálisra esik, vagy akár teljesen el is tűnhet.

A másik roppantmód fontos érv nem más, mint a gázbojlerek egyre nagyobb ívű elavulása. A gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy a gázbojlerek döntő többsége sajnálatos módon egy bizonyos üzemidő végén „szagot hagy” maga után. Ez azért is veszélyes lehet, mert ez a gázszivárgás egyik jele, ami bár orvosolható, ám újabb összegekbe kerülhet a helyzet megoldása. A másik fontos probléma, mely kétség kívül megtörténhet, és ahol tud meg is történik, az nem más, mint az égéstermékek visszaszivárgása életterünkbe. A szénmonoxid pedig, mint az köztudott egy halálos színtelen, szagtalan gáz.

Nálunk kifejezetten gyümölcsöző bojler akciókkal találhatja magát szemben. A bojlereink mellett most a beszerelés költségén is igen sokat spórolhat. Cégünk vállalja a régi bojler elszállítását is. Amennyiben szeretne egy igazán rutinos csapattal együtt dolgozni, akik minőségi munkát végeznek gyorsan, akkor ne habozzon! Vegye fel velünk a kapcsolatot most!

Vélemény, hozzászólás?