Tiahuanaco: Az Elfeledett Dél-Amerikai Civilizáció Rejtélyei
Építkezés

Tiahuanaco: Az Elfeledett Dél-Amerikai Civilizáció Rejtélyei

A Tiahuanaco ősi városa régészeti kincsekkel és titkokkal teli hely Dél-Amerikában, amely a mai Bolívia területén található. Az 5000 méteres magasságban fekvő Tiahuanaco olyan civilizáció otthona volt, amely mély nyomot hagyott az inkák és más dél-amerikai népek kultúrájában. Ez a város hihetetlen építészeti csodáival és misztikus kőművességével azóta is sok kutató és látogató kíváncsiságát felkelti. A Tiahuanaco kapcsolatban áll a dél-amerikai ősi civilizációk nagy rejtélyeivel és a régészek számára még mindig felfedezésre váró titkokkal.

A Tiahuanaco története

A Tiahuanaco civilizáció a Kr. u. 2. és 7. század között élt a Titicaca-tó környékén. Az első időszakban a város egy kis település volt, amely lassan növekedett és virágzó központtá vált. Az építkezési munkálatoknak és az építészeti csodáknak köszönhetően a Tiahuanaco városa a térség legfontosabb politikai, gazdasági és vallási központjává vált.

A város építészete lenyűgöző volt. Hatalmas, finoman kidolgozott kőblokkokból álló épületek emelkedtek fel a magasba. Az építészek mesterien alkalmazták az inka mérnöki tudást és a hagyományos kőfaragó technikákat. A híres Tiahuanaco-templom (Kalasasaya) például egy olyan épület, amelyet a mai napig szinte hihetetlennek tartunk. A tökéletesen illeszkedő kőtömbök és az aprólékosan kidolgozott domborművek elképesztőek.

Vélemény, hozzászólás?