Építkezés

Könnyen megtérülnek az örökéletű műanyag ablakok

Amikor eljön az a pillanat, hogy a lakás körül komoly átalakítások történjenek, akkor fontos körültekintően gondolkodni a felhasznált termékek tekintetében. Itt vannak például az örökéletű műanyag ablakok. Bár a megnevezés kicsit túlzásnak minősülhet, de valójában, a megfelelő odafigyelés mellett több évtizeden keresztül szolgálják ki a felmerülő igényeket a kiváló rendszerek.

A fával szemben a műanyag jóval ellenállóbb. ezt már csak abból lehet tudni, hogy a lebomlási ideje nagyon lassú. Nem véletlen tehát, hogy az örökéletű műanyag ablakok elnevezést kapták. De pontosan mit tudnak ezek a nyílászárók. Amit a legjobban az a szigetelés. A tokok és a szárnyak általában 5-6 légkamrából épülnek fel. Ilyen formában a hő visszatartó képességük tovább növekszik.

Az üvegezés többnyire 2-3 rétegű és argongázzal van töltve. Az örökéletű műanyag ablakok stabilitásáról a masszív acél vázszerkezet gondoskodik. Hála a technológiai fejlesztéseknek már színben, méretben és formában is több típusból lehet válogatni. Voltaképpen teljesen az igényekre szabhatók a nyílászárók, csak megfelelő tervezésre lesz szükség.

A környezeti hatásoknak kitett örökéletű műanyag ablakok jól viselik az erőpróbákat, mivel ultraviola sugárzás álló komponensekkel vannak kezelve. A fakulásra sem hajlamosak a keretek. Azon túl, hogy gazdaságosak az anyagukból adódóan újrafelhasználhatók. Ami pedig a költségeket illeti, az örökéletű műanyag ablakok egyértelműen megtérülnek sokszorosan, hiszen a kényelem mellett a biztonságot szintén növelni tudják. Mi többre volna még szükségünk?

Vélemény, hozzászólás?