Etikett címke
Szolgáltatás

Így néz ki az etikett címke anyagvilága

Az etikett címkék a termékek arcát képezik – ezek az első dolgok, amiket a vásárlók megpillantanak, és gyakran ezek döntik el, hogy a polcon hagyják-e a terméket vagy bekerül a kosarukba. Az etikett címke anyagának kiválasztása nem csupán esztétikai kérdés, mert ez egy stratégiai döntés, ami befolyásolja a termék észlelt értékét, tartósságát és fenntarthatóságát. Ne kapkodjuk el tehát a döntést ezen a területen.

Papír alapú etikett címke
A papír az egyik leggyakrabban használt etikett anyag, köszönhetően természetes megjelenésének, költséghatékonyságának és könnyű kezelhetőségének. Ideális választás azoknak, akik a klasszikus és elegáns megjelenést részesítik előnyben. A papír alapú címkék különösen népszerűek az élelmiszeriparban, italoknál és kozmetikumoknál, ahol a termékek rövid élettartama és a gyors fogyasztás miatt a tartósság nem elsődleges szempont.


Direkt termál (thermo, hőérzékeny) etikett címke
A direkt termál etikett címke a hőre reagálva feketülnek el, ezért külön festékszalag vagy tinta nélkül is képesek információkat megjeleníteni. Főként logisztikai címkézésre és gyors, ideiglenes azonosításra használják, mint például szállítási- és árcímkék esetében.
Műanyag (PE, PP, PET, PVC) alapanyagú etikett címke

A műanyag alapú etikett címke, mint a polietilén (PE), polipropilén (PP), polietilén-tereftalát (PET) és a polivinil-klorid (PVC), rendkívüli tartósságot és ellenálló képességet kínálnak. Ezek az anyagok víz-, olaj- és UV-állók, így kiválóan alkalmasak külső használatra vagy olyan termékekre, amik extrém körülmények között kerülnek felhasználásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük