sharm el sheikh
Szolgáltatás

Sharm El Sheikh a Vörös-tenger igazi gyöngyszeme

Sharm El Sheikh, gyakran csak Sharmként emlegetve, a Vörös-tenger partján található egyiptomi üdülőparadicsom. A kalandra és a pihenésre vágyó utazók számára egyaránt ideális célpont. Ez az a varázslatos hely, ahol a sivatag találkozik a tengerrel, ezért egyedülálló kombinációt kínál természeti szépségből, történelmi gazdagságból és modern kényelemből.

Búvárkodás a Vörös-tenger kristálytiszta vizében Sharm El Sheikh partjainál

Sharm El Sheikh legfőbb vonzereje kétségtelenül a búvárkodás és snorkeling. A világszerte híres korallzátonyok és a bőséges tengeri élet egyedülálló lehetőséget biztosítanak a víz alatti világ felfedezésére. A Ras Mohammed Nemzeti Park és a Tiran-sziget környéke különösen népszerű a merülők és snorkelzők körében. Itt a látogatók megcsodálhatják a káprázatos korallkerteket, színes halrajokat és talán még egy-egy barátságos tengeri teknőst vagy delfint is láthatnak. Sharm El Sheikh egy igazi vízi paradicsomot kínál.

Sivatagi kalandok és beduin éjszakák

Sharm El Sheikh nem csak a tengerparti élményekről szól. A környező sivatag is számos kalandot kínál. Szervezett quad- és tevetúrák vezetnek el a sivatag szívébe, ahol a látogatók megismerkedhetnek a helyi őslakos kultúrával és élvezhetik a lenyűgöző naplementét egy hagyományos beduin táborban, a csillagos ég alatt. Bár első ránézésre úgy tűnhetne, hogy a sivatag elég kopár és nem sok élményt kínál, de amikor szembesülünk mindazzal amit Sharm El Sheikh nyújt, gyorsan beláthatjuk, hogy a misztikumok földjén egyetlen perc sem telik el unalmasan. Garantáltan vissza fogunk majd vágyni máskor is ide.

Vélemény, hozzászólás?