Szolgáltatás

Fogpótlás árak – nem kell, hogy megfizethetetlen legyen!

Hiányos fogsorral élni lehet, azonban egyáltalán nem egészséges. Ahol nincsen az ellenkező oldalon fogpár, ott előbb, vagy utóbb problémák fognak fellépni. A szomszédos fogakkal is problémák lesznek és hát az íny sem arra van kitalálva, hogy fog nélkül legyen ott csak úgy, tehát ezeken a lágy részeken is felléphetnek problémák. Nem véletlenül ajánlják a fogorvosok, hogyha valahol hiány van, akkor azt érdemes minél hamarabb kipótolni. De itt jön a következő problémás ügy, hogy a fogpótlás árak bizony a köztudatban gyakran úgy élnek, mint ami egy hétköznapi ember számára nem elérhető, anyagi okokból. De ennek nem kell így lennie!

Ha találunk egy olyan fogászati rendelőt, akik már a honlapjukon nyilvánosságra hozzák, hogy mennyiért dolgoznak, akkor nem érhet minket meglepetésként, hogy mennyit is kell fizetni majd a fogpótlásért. Persze itt azért még nagy a szórás, attól függően, hogy milyen jellegű a pótlás, de ha minden információt megkapunk előre, akkor ez nem jelenthet gondot.

A fogorvosbudapest.info honlap egy olyan fogászati rendelő weboldala, ahol minden ilyen információt megosztanak a páciensekkel előre, már a weben. Szerintem ez nagyon korrekt és egyenes hozzáállás és már ismeretlenül is szimpatikussá teszi az ott tevékenykedő orvosokat.

Szerencsére nekem még nem volt nagy galibám a fogaimmal, volt két tömésem és egy bölcsességfogamat kiműtötték, de egyik sem volt valójában traumás élmény, szóval nincsenek rossz fogászati élményeim. Ettől függetlenül van olyan családtagom, akinek viszont már meggyűlt a baja a fogaival és egy kisebb vagyont költött arra, hogy legyen még valaha hollywoodi mosolya. Nem egyszerű dolog ez, de mi mást tehet az ember, elvégre nem lehet hiányos mosollyal élni. Legalábbis szerintem nem.

Ezért a fogorvosbudapest.info oldalán elérhető információk a fogpótlás árak kapcsán szerintem hiánypótlók. Fogászati szempontból megkülönböztetnek rögzített és kivehető pótlásokat, valamint ideiglenes pótlásokat. Gondolom először egy ideiglenes megoldást kap az ember, ha váratlanul éri a fogatlanság. Ez lehet fogankénti, de lehet teljes fogsorra vonatkozó is, természetesen mindegyik kivehető, hiszen ideiglenes pótlásról van szó.

Ha pedig már egy fix megoldást szeretnénk, amivel hosszabb időre számolhatunk, akkor vagy egy rögzített pótlásban kell gondolkozni, vagy jöhet az implantátum. Utóbbi egy igazán hosszadalmas folyamat, mert először be kell építeni azt a kis csapot az állkapocsba, amire majd fel lehet építeni a fogat, ez pedig nem kevés idő, hiszen a környező szöveteknek mind meg kell szokni az újdonságot az ínyben. Ami pedig ennyire időigényes folyamat, az bizony nem is túl olcsó. De azt gondolom, hogyha ez egy végleges megoldást jelent egy hiányzó fog pótlására, akkor még mindig jobban megéri ezzel foglalkozni, mint az ideiglenes kivehető pótlásokat cserélgetni. A környezetemben élő idősek mind arra panaszkodnak, hogy nem túl kényelmes, állandóan alámegy valami kaja és egyszerűen nem az igazi. Ezzel szemben egy implantátum minden bizonnyal pontosan úgy viselkedik, mint egy igazi fog.

A fogpótlás árak tekintetében részletes információt találhattok a fogorvosbudapest.info oldalon. Itt számomra az a kép áll össze, hogy ez a művelet attól függően, hogy csak egy fogat kell-e pótolni, vagy a teljes fogsort, lehet egy pár tízezres művelettől egészen többszázezres kategória is. Megértem, hogyha az utóbbi műveletre rá kell készülni és nem megy csak úgy, egyik napról a másikra a kipengetése, de ha a mosolyunk múlik rajta, akkor szerintem érdemes összespórolni a szükséges összeget rá.

Ha tehát ti is szeretnétek egy megbízható fogászatot választani a fővárosban, ahol minden árral előre tisztában lehettek, akkor a fogorvosbudapest.info oldalon időpontot is tudtok foglalni, amennyiben szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük