belgyogyaszat
Egészség

Belgyógyászat

Belgyógyászati szakrendelés

A belgyógyászat széles területet felölelő gyógyító tevékenység, melynek szakterületei a következők: általános belgyógyászat, gastroenterológia, diabetológia, kardiológia, és az endokrinológia.

Amennyiben Ön nem biztos benne melyik szakorvoshoz forduljon, érdemes egy általános állapotfelmérést, belgyógyászati vizsgálatot kérni.

Belgyógyászunk részletes kórtörténeti kikérdezés és fizikális vizsgálat után dönt a szükséges diagnosztikai és laborvizsgálatok elvégzéséről illetve ha szükséges, más szakemberek bevonásáról.

Szakorvosaink munkáját széleskörű laboriatóriumi és diagnosztikai háttér segíti.

A belgyógyászat általános jelentősége
A belgyógyászati szűrővizsgálatok jelentősége abban rejlik, ha a beteg panaszmentes, abban az állapotban is felismerhetők olyan betegségek, amelyek időben észlelve meggyógyíthatók vagy súlyossá válásuk megelőzhető.

A legtöbb betegségre igaz, hogy amikor már tüneteket okoz, eredményesen nehezen kezelhető. Több olyan betegség is van, amelyek ha már tünetet okoznak nem kezelhetőek, esetleg halálos kimenetelűek.

Belgyógyászati fizikális vizsgálatok
Olyan összetett vizsgálómódszerek, melynek elvégzése önmagában alapvető információt szolgáltatnak a beteg állapotáról.

Ennek során megtekintéssel, hallhatással, tapintással valamennyi életfontos szerv és szervrendszer vizsgálatra kerül.

Olyan jelentős információkat adhat az adott betegségről, melyek célirányossá teszik az orvos további diagnosztikai lépéseit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük