Reflexzónák
Egészség

Reflexzónák a lábon

A talpon található zónák összeköttetésben állnak a hozzájuk tartozó szervvel. Ezek oldal azonosságot mutatnak.

A páros szervek zónáit mindkét lábon, a jobb oldaliakat a jobb, a bal oldaliakat a bal lábon , a test középvonalánál elhelyezkedő szerveinket szintén mind a két lábon masszírozzuk. Nyaktól felfelé található szerveink zónáit ellentétes lábon kezeljük.

A zónákban különböző lerakódásokat érezhetünk. Ezek lehetnek finom homokszerű, kristályos, nagyobb rizsszemhez hasonlóak, puhák, keményebbek, csontszerűek. A hozzájuk tartozó szervekről, azok energetikai állapotáról adnak felvilágosítást. Amikor reflexológiai kezelést folytatunk javul a vérkeringés, anyagcsere, beindítjuk az öngyógyító folyamatokat.

A zónákban található lerakódások elmaszírozásával javítjuk a szervek, és így az egész szervezet energetikai rendszerét.

A talpmasszázs nyugtató, lazító, vér- és nyirokkeringés javító, a hormonrendszer működését szabályozó, fájdalomcsillapító, betegség megelőző.

A kezelés hossza a gyógyítás ,függ a beteg általános állapotától, a betegség mennyi ideje alakult ki.

A talpon található reflexológiai pontok érzékenyek lehetnek abban az esetben is, ha a szerv csupán nem működik optimálisan, betegség még nem alakult ki.

Cipő okozta deformitások és bőrkeményedések ha reflexzónába alakulnak ki , visszahatnak a szerv működésére.

Azonnal érezhető pozitív hatások az ellazulás, stresszoldás, esetleg fájdalom megszűnése. Kezelés után változhat a vizelet , az anyagcsere felgyorsulhat, alvás pihentetőbbé válik.

Teljes testi ellazulást eredményez.

A betegségek kezelésének időtartalmáról a reflexológus felvilágosítást ad, esetleg javaslatot tesz kiegészítő terápiák alkalmazására .

A reflexológiai kezelésnek fontos szerepe van a betegségek megelőzésében.

Néhány szabályt érdemes betartanunk pl. :

a talpmasszázs megkezdése előtt legalább egy órával már ne együnk, -óvatosan masszírozzuk: szív, máj, lép, hasnyálmirigy, napfonat,
masszírozás után a páciens igyon sok folyadékot ami megkönnyíti a salakanyagok ,esetleg méreganyagok kivezetését, -ne masszírozzunk gyulladt, gombás, lábat, -veszélyeztetett terhességben, súlyos idegrendszeri betegségeknél ellenjavalt.
A reflexológia már a legrégebbi kultúrákban is fellelhető volt,a gyógyítás, öngyógyítás hatékony eszköze .

Évek óta egyre többen választják testi-és lelki egyensúlyuk megőrzéséhez.

Vélemény, hozzászólás?