Kerekedelem Webáruház

Ott vásárolnak Fekete Pénteken az emberek, ahol jó az ügyfélszolgálat

2018-ra nagyon fontossá vált az ügyfélszolgálatok teljesítőképessége, főleg a Black Friday idején.

„A kényelem szuper, de az online vásárlás aligha problémamentes. Ha az ügyfelek nehézségekkel küzdenek például a kifizetés közben, vagy nem elég gyorsan reagál az online cseten fellelhető ügyfélszolgálati munkatárs, esetleg nem biztonságos oldalról vásárol valaki, az bizony megkeseríti az ember életét” – mondja Janelle Dieken, a Genesys alelnöke, aki az ügyfelekkel való kapcsolattartás szakértője.

Nemrég az Egyesült Államokban 1000 embert kérdeztek meg a Black Friday-jel kapcsolatban. A felmérésből kiderült, hogy az emberek szívesen vásárolnak online Fekete Pénteken, és sokszor támaszkodnak az online ügyfélszolgálatra.

Az emberek 8%-ának volt már problémája az online vásárlás során, így az ügyfélszolgálathoz fordult, akik ilyenkor nehezen bírják a rohamot a sok vásárlóval szemben. Nem véletlenek ilyenkor a túlterhelt ügyfélszolgátok, a lehalt email rendszer, és túlterhelt weboldalak. Érdemes megjegyezni, hogy az 55 évesnél idősebbek mindössze 25 százaléka tervezi, hogy bemerészkedik a tömegbe, míg a 25-34 évesek 60 %-a szívesen búvárkodik az üzletekben és nem zavarja őket a káosz.

A Black Friday évről évre fejlődik, a vállalatok pedig jobban teszik, ha alkalmazkodnak a vevők igényeinek és biztosítják az infrastruktúrát az online vásárláshoz. A kiskereskedőnek fontos, hogy a vevőszolgálatot megerősítsék ilyenkor, hiszen a válaszadók 72%-a sokszor vásárolt már olyan üzletből, aminek jó volt az ügyfélszolgálata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük