gumi
Szolgáltatás

Nyáron is megállja a helyét a négyévszakos gumi?

Habár nem jelent olyan hatékony megoldást, mint a nyári gumi, a négyévszakos gumi egy igazán költséghatékony lehetőséget nyújt azoknak, akik szélsőséges időjárás esetén amúgy sem vezetnének. A gumigyártó cégek nagyon gyorsan rádöbbentek arra, hogy a vásárlók zöme nagyon utálja, ha minden évben kétszer abroncsot kell cserélniük. Az abroncs cseréjének problémája mellett a levett abroncsok tárolása is sokaknak jelent problémát. Ezeknek a vásárlóknak leginkább a négyévszakos abroncsokra van szükségük, amely egész évben fent maradhat az autókon. További előnye a négyévszakos guminak, hogy nem kell egy évben többször is sorban állni a gumisnál. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a négyévszakos abroncsokból minőségi abroncsokat kínáljanak.

 

Ezek az abroncsok igazság szerint téli autógumik, de nyári időszakban is használhatók. Ezek az abroncsok a melegben sokkal kevésbé kopnak, mint a hagyományos téli abroncsok, ám hóban is lehet velük közlekedni. A Michelin volt az, aki legelőször piacra dobta a négyévszakos abroncsot, amelyet nyári abroncsból alakítottak át négyévszakosra. Ugyan télen és nyáron is használhatók ezek az abroncsok, de biztonság szempontjából nem tudják felülmúlni a kifejezetten téli vagy nyári abroncsokat. Nagyon sok pénzt lehet megtakarítani, hiszen nem kell a tárolásért és a cseréért sem fizetni. Ha inkább városban használjuk autónkat, akkor a négyévszakos abroncs is ideális megoldást jelenthet.

 

A négyévszakos abroncsokra ugyan úgy minden évben elkészítik a teszteket, amelyeket érdemes átolvasni. Sokszor a nyári abroncsokat leverték a négyévszakos abroncsok, nincsen ezen mit szépíteni. Attól függ, hogy mely márka abroncsát választjuk ki. Egy prémium kategóriás 4 évszakos abronccsal biztosan nem járhatunk rosszul. Az akciósgumi webáruházba folyamatosan kerülnek be a négyévszakos abroncsok és egész évben készleten vannak. A webáruházban érdemes alkalmanként alaposan szétnézni, hiszen sokszor hirdetnek meg akciókat a vásárlóknak. Egy-egy ilyen akció alkalmával egy szett abroncsra vetítve akár 10 000 Forintot is meg lehet takarítani.

Vélemény, hozzászólás?