Állás

Megéri Angliában kamionozni? – Szenyán Dávid tapasztalatból mondja, hogy igen

Köztudott tény, hogy a magyarországi szállítmányozási cégek gyakran közel sem tudnak olyan feltételeket biztosítani kamionosaiknak, mint a nyugati versenytársak.
Pont emiatt sok munkavállaló el is hagyta hazáját és szerencsét próbál külföldön.
Emellett természetesen akad olyan külföldi cég is, amelyik megbízhatatlan és nem igazán emberközpontú gondolkodású, de ezeket a vállalatokat egy kis utánajárással gyorsan ki lehet szűrni.

A FatherBull Ltd-nél számtalanszor tapasztaltuk, hogy az állásokra jelentkező kamionsofőrök részben bizonytalanok a váltást illetően, főleg az alábbi okokból kifolyólag:

  • A munkavégzés messze van otthonuktól és családjuktól,
  • Nem ismerik az angol piaci viszonyokat, szokásokat, körülményeket,
  • Nem beszélik a helyi nyelvet,
  • Nem szívesen szánnának sok időt és energiát különböző dokumentumok beszerzésére,
  • Nincsenek arról meggyőződve, hogy a kinti megélhetés és hazajárás mellett is megéri nekik külföldön dolgozni.

Szenyán Dávid, a FatherBull Ltd ügyvezetője, jómaga is dolgozott a szakmában, így nem csak ügyvezetőként, de volt-kamionsofőrként is tapasztalatból állást tud foglalni a fenti kérdéskörökben.

A kérdés tehát az, hogy a magasabb kereseti lehetőség valóban megéri-e azt, hogy Angliában álljunk munkába, mint kamionosok?

A válasz: igen, mindenképpen megéri. Íme pár álláspont a bizonytalanító tényezőkre:

  1. A FatherBull-nál gyakran és rugalmasan haza lehet járni

Szenyán Dávid csapata fokozottan ügyel arra, hogy rendszeresen hazajárjanak a kamionos kollégák. A szabadságolás nagyon rugalmasan megy, a vezetőség teljesen nyitott ezzel a kérdéskörrel kapcsolatosan. Egyes kollégák 3 hetet dolgoznak, 1 hetet pihennek, mások 4-1, 6-2 vagy 8-2-es arányban látogatnak haza. Akad olyan munkatárs is, aki azóta már kiköltöztette az egész családját Angliába, szeretik a kinti légkört és új otthonra leltek.

  1. A FatherBull csapata mindvégig segít elboldogulni Angliában

Hiába Anglia, a FatherBull-nál egy családias, segítőkész, magyar csapat várja az új munkatársakat. Nálunk mindig jó a hangulat és ha kell, maga az ügyvezető, Szenyán Dávid, is segít a kollégáknak az elhelyezkedéssel.
Így már nem is tűnik annyira messzinek Anglia.

  1. Alapfokú nyelvismeretek bőven elegendőek a munkavégzéshez

Éppen annyi nyelvtudás elégséges, hogy Anglián belül el tudjon végezni valaki fuvarokat. Nincsen szükség mélyebb, irodalmi nyelvtudásra, az alapokkal bőven el lehet boldogulni.

  1. A Father Bull segít minden dokumentum beszerzésében

GKI, angol jogosítvány, angol TB-szám és bankszámla: a Father Bull stábja mindvégig segít a különböző dokumentumok beszerzésében. Ráadásul ez a papírmunka viszonylag könnyedén zajlik Angliában: gyorsan és hatékonyan el lehet intézni ezeket.
Ráadásul a GKI képzéseket házon belül meg tudják csinálni a kamionsofőrök!

  1. Hazajárás, étel, ital és egyéb kiadások mellett is bőven megéri kint dolgozni

A Father Bull-nál egy kezdő, ponyvás kamionsofőr kb. 600£ nettó bért keres egy héten. Ez havi szinten nézve minimum 2400£ nettó, ami átszámítva körülbelül 875.000 forint!

Statisztikák alapján Angliában az emberek átlagban heti 25,30£ összeget költenek otthon fogyasztott ételre és italra, valamint 12,80£ összeget (gyors-) éttermi fogyasztásokra. Tehát átlagban havi 152£-ot költenek ételre és italra. Ha bőségesen rászámolunk és 250£-os büdzsével számolunk, akkor is marad 2150£ nettó a zsebünkben.

Ha havi 1 alkalommal haza szeretnénk utazni, akkor az alábbi költségekkel kell számolni:

Repjegy (oda-vissza kb. 70£, ha 2 hónapra előre lefoglalja az ember), vonatjegy a reptérre és vissza (oda-vissza kb. 120£).
A hazalátogatás utazási költsége a Liszt Ferenc reptérig tehát kijön kb. 200£-ból. Marad tehát 1950£ nettó bér a zsebünkben, ami átszámítva 710.911 forint!

Összefoglalva tehát: miért is ne keressünk sok pénzt egy jó hangulatú, magyar csapatnál? Mindenképpen érdemes szerencsét próbálni a FatherBull-nál kamionsofőrként, eddig azta tapasztaltuk, hogy egyik kollégánk sem bánta meg a lehetőséget.

Jelentkezz most Csapatunkhoz Te is!

Angliai kamionos munkákkal kapcsolatos további hasznos bejegyzéseket itt találjátok.

Vélemény, hozzászólás?