patkány riasztó
Webáruház

Hatékony patkány riasztó az otthon védelméért

A kisebb-nagyobb termetű rágcsálók gyakran tudnak jelentős károkat okozni akár a lakáson kívül vagy éppen belül. Az egerek és patkányok különösen jól érzik magukat az ember társaságában és részben kötődnek hozzájuk. A tőlük való megszabadulás olykor nem egyszerű feladat. A mérgek alkalmazása helyett, amik veszélyeztethetik a házi kedvenceket, a patkány riasztó különösen sikerrel bevethető találmány. A többnyire ultrahangos elven működő készülékek széles kínálata található meg a sunikft.hu weboldalon.

Van itt olyan patkány riasztó, amelyik nem hat a macskák és kutyák hallására, de beállítástól függően, akár az udvarra betévedő kóbor állatokat ugyanúgy riaszthatja. Nincs tehát más teendő, mint okosan választani.

Bel- és kültérbe helyzhető patkány riasztó

Amire mindig érdemes figyelni a patkány riasztó alkalmazása esetén az a megfelelő elhelyezés. A hálózati feszültségről működő 280 m2-es hatókörrel bíró berendezés 5-60 cm közötti magasságra kerüljön, amennyiben cél a rágcsálóktól való megszabadulás. További pozitívum, hogy 20-50 cm-en elhelyezve a pókok, bolhák, kullancsok űzhetők el könnyedén. Ez a patkány riasztó beltérben kifejtett hatása, de van, amikor a szabadban ugyanúgy garázdálkodnak bizonyos állatok.

Ilyen esetben gazdaságos lehet a napelemes töltéssel rendelkező, mozgásérzékelővel kiegészített patkány riasztó. A 15 – 25 KHz közötti frekvencia tartomány tetszés szerint állítható. A levédendő terület nagysága pedig eléri a 460 m2-t. Egy teljesen automata rendszerről van szó, ami rendületlenül teszi a dolgát. Ha eddig nem tette volna meg, akkor itt az ideje megtudnia, hogy mennyire hatásos.

Vélemény, hozzászólás?