Szolgáltatás

Dual inverteres klíma akció

Ha azt mondom klíma, valószínűleg mindenkinek a hűs időt sugárzó ’luxus’ készülék ugrik majd be először.  Napjainkban mivel egyre fejlettebb a technológia, ne lepődjünk meg, hogy ez a készülék már nem csak erre a funkcióra alkalmazható. Sokkal többre is képes. De, hogy mit is jelent az, hogy inverteres Dual klíma?

Ez a megnevezés egy modern fejlesztésre utal, ami drasztikusan növeli a hatékonyságot és minimálisra csökkenti a fogyasztást. És, hogy mi a legjobb benne?  Hát, hogy nem csak hűtésre, de fűtésre is alkalmas, amolyan kettő az egyben.  A téli hidegekben, kategóriától függően a mínusz fokokban is fűtőképes marad régebbi kiadásával ellentétben.

Miért ajánlatos a klímát választani fűtés gyanánt? Habár ha melegedni szeretnénk, az sehogy sem olcsó, mégis van olyan megoldás, ami pénztárcánk számára jobban megéri.  Ha ezt a típust választjuk, rögtön két szolgáltatást is sajátunknak mondhatunk, és biztosan nyáron is hálásak leszünk ezért.  Árban talán első hangzásra nagyokat nyelhetünk, viszont összehasonlításképpen még mindig olcsóbb, mint beszereltetni a cirkófűtést. Mindezek mellett, az erre optimalizált készülékek biztonságot nyújtanak egész évben. Télen is remekül megállják a helyüket, nem kell attól tartanunk, hogy ráfagyhat a kondenzvíz, hiszen elektromos fűtéssel ellátott, ami ebből a szempontból nélkülözhetetlen.

Azok számára, akiknél fontos szempont a lakás esztétikája, mindenképpen megfelelő választás, hiszen nem csak modern, de fantasztikusan mutat otthonunkban. Ízlésesen rendezhetjük be az összes térséget, mert nem állja utunkat.

Ha azt gondoljuk mindezek fenntartása és karbantartása rendkívül nagy költségekkel jár, tévedünk!
Az elektromos árammal való fűtés manapság már nem drága inverteres klímával. Azt, hogy mennyire gazdaságos, SCOP/COP értékekkel adják meg. Minél nagyobb a feltüntetett szám, annál jobban megéri a tulajdonosának.

Mindezen felül nagyszerű kedvezmények járnak még, a gazdaságos és környezetbarát tulajdonságai miatt.  Honorálásként az áramszolgáltatók kedvezményeket adnak a klímával való fűtés használatára, amiket  SCOP értékekhez kötnek. Abban az esetben igényelhetőek ezek, ha 6 kW teljesítményig 4,1-es a SCOP, ha 6,1 – 11,9 kW teljesítmény között 3,8-as SCOP vagy ha 12 kW teljesítménytől 3-as COP. Ha ezeknek a feltételeknek megfelelünk, megigényelhetjük a H tarifás áramot.

A H tarifa használható meglévő vagy akár újonnan telepített rendszereken is.  Ezt a kedvezményt az országon belül akárhol tudjuk alkalmazni időszakosan október 15-április 15ig, értelem szerűen fűtésszezonban.

Pozitívuma még ennek a berendezésnek, hogy rendkívül alacsony igényben kell karbantartani, kiadást tekintve kb. a fatüzeléshez hasonlítható, mégis komfortosabb, modernebb, kényelmesebben kezelhető.

Összességében ez rengeteg új információ annak, aki nincs otthon a témában, viszont mindenképpen érdemes átgondolni, mi az, amit ez a készülék számunkra többet tud nyújtani, mint bármely más.  Leginkább annak ajánlanám, aki most vágott, vagy épp tervez belevágni egy építkezésbe, hiszen rengeteg szabályrendszertől kímélheti ezzel meg magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük