arctisztító
Webáruház

A megfelelő arctisztító megkönnyíti a reggeleket

Az egészség mindig önmagunknál kezdődik, néha az apró dolgok adják meg a szükséges kezdő löketet. Sokan nem hiszik el, de egy megfelelő arctisztító kiválasztása nemcsak a reggeli rutint könnyíti meg, hanem a kinézetünkön is sokat dob. Képzeljük el, hogy hajnali 5-kor már az ébresztő csörög és alig bírjuk magunkat kikönyörögni az ágyból. Elmászunk a fürdőszobáig és bíztatjuk magunkat, hogy hideg vízzel mossuk meg az arcunkat, hátha sikerül felébredni. A hideg víz azonban nem elegendő.

Az arctisztító a szappan helyett dolgozik és az a feladata, hogy eltávolítsa a felgyülemlett szennyeződést, ugyanakkor vigyáznia kell a bőrünkre. Egy sima szappan nem jó választás az arcunkra nézve, hiszen itt sokkal érzékenyebb a bőr és egyáltalán nem mindegy, hogy mit kenünk rá. Hiába vesszük meg a méregdrága krémeket, ha egy akármilyen szappan használunk. A megfelelő arctisztító kiválasztásához ismernünk kell a tisztítás menetét is. A reggeli rutinba beletartozik az elhalt hámsejtek és a szennyeződések eltávolítása, ugyanakkor a hidratálás is. Csak akkor lesz szép és selymes bőrünk, ha a legjobb termékeket kapja meg.

Az illóolajok belülről tisztítják a testet

Muszáj megemlíteni az illóolajok erejét is, ami egy kis pluszt varázsol a hétköznapokba. Miközben az alaposabb arcmosást főleg a reggeli órákban szoktuk elvégezni vagy lefekvés előtt, addig az illóolajok teljesen máshogy segítik az egészségünket. Ezek a gyógyító cseppek mindig előre és gondosan kiválasztott növényekből készülnek, amit utána elpárologtathatunk. Kár lenne azt hinni, hogy az illóolajok az illatósító szerek szerepét veszik át, ugyanis ennél sokkal többről van szó. Ha megnézzük a régóta ismert gyógymódokat, akkor biztosan találkozunk pár ismerős névvel.

Úgy tűnik, hogy már az őseink is tisztában voltak azzal, miszerint a kisajtolt növényi cseppek pozitívan befolyásolják az emberek egészségét, mivel közvetlenül az agy limbikus rendszerére vannak hatással. Miután beszippantottuk a különböző illatokat, fiziológiai és pszichikai folyamatok indulnak el, így könnyebben legyőzhetjük a fáradtságot, az álmosságot és a különböző betegségeket is. Ha például megfázunk, akkor naponta többször is használhatjuk, hogy még jobban kifejtsék az áldásos hatásukat a testünkön. Ez az aromaterápia nemcsak embereken, hanem állatokon is alkalmazható, sokan például a kedvencüket is bevonják a folyamatba. Ahogy láthattuk, a testi és szellemi jóléthez ne csak a külső tisztasággal, hanem a belső egyensúllyal is mindenképpen törődnünk kell.

Vélemény, hozzászólás?