Szolgáltatás

A futómű állítás kihagyásának komoly következményei lehetnek

Sokan azt gondolhatják, hogy ó, hát fenn van ez a kerék az autón már mióta, olyan nehéz ez a kocsi, biztosan minden a helyére áll ennyi idő alatt. Hát, a helyzet az, hogy ez egy nagyon finom műszer, bármennyire is többszáz kiló a súlya. Éppen ezért nagyon finom beállítások szükségesek ahhoz, hogy úgy tudjon futni egy autó, ahogyan azt a mérnökök kitalálták a tervező asztalon. Ennek pedig szerves részét képezi a futómű állítás, hiszen ezen múlik, hogy egy autó stabilan tudja-e tartani az irányt, vagy húz valamerre, netán ráz a kormány menet közben.

A Méta Autószerviz oldalának köszönhetően vagyok egyébként ennyire járatos ebben a kérdésben, meg persze más okom is van rá. A tavalyi évben nem sikerült időben időpontot foglalnunk a gumishoz, ezért úgy döntöttünk, hogy magunk cseréljük le a téli gumira a nyárit. Az ötlet kifogástalan volt, azonban azzal nem számoltunk, hogy hiába tudjuk megoldani ezt a cserét a rendelkezésre álló eszközeinkkel, egyáltalán nem biztos, hogy az a gumi ezután úgy fog állni, ahogyan kell. És mi történt?! Húzott az autó jobbra. Szóval végeredményében mégis a szervizben kötöttünk ki.

A Méta Autószerviz oldalán pontosan erre hívják fel egyébként a figyelmet, hogy mennyire alapvető fontosságú a futómű állítás egy autó életében, éppen ezért nem érdemes elhanyagolni ezt a kérdést sem, ha valaki esetleg rendellenességet észlel az autóval kapcsolatban. A metaautoszerviz.hu-n arra is kitérnek többek között, hogy tulajdonképpen az ember preventív jelleggel is begurulhatna a szervizbe, mert általában már akkor dob érzékelhető problémát a futómű, ha már tényleg nagy baj van. Talán ezért is lenne egyébként nagyon fontos a félévenkénti átvizsgálás, amikor egyébként is ki kell cserélni a járművek gumiját.

A futómű állítás egyébként egy nagyon spéci diagnosztikával működő dolog, tehát már a gépek értékelik ki sokkal pontosabban, mint egy ember, hogy hogy is kéne állnia a szerkezetnek. Szerintem ez a pontosság és precizitás garancia arra és egyben ok is, hogy érdemes fél évente megnézetni a kerekeket és a futóművet, akkor, amikor egyébként is fel kell keresni a szerelőt.

A Méta Autószerviz remek helyszín arra vonatkozólag, hogy biztos kezekben hagyjuk az autót hozzáértő embereknél. Ráadásul az, aki esetleg átnézni a metaautoszerviz.hu oldalt azelőtt, hogy felkeresné őket, az arról is meggyőződhet, hogy nagyjából mennyi pénzt fog ott hagyni az adott munkáért – mert hogy minden ilyen információt is közzé tesznek a honlapon.

Szóval összegezve a lényeg talán tényleg csak annyi, hogy ne sunnyogjátok el a futómű állítás kérdését, mert a végén úgyis ti fogtok pórul járni, rosszabb esetben meg akár a közlekedés más szereplői is. Az autó legyen mindig megfelelő műszaki állapotban, ebben pedig érdemes a profikat segítségül hívni, mint például a Méta Autószerviz csapata, akiket a 19. kerületi Méta utcában lehet megtalálni, Budapesten. A honlapon megtaláltok minden bejelentkezéshez szükség elérhetőséget, na meg minden más műszaki-szakmai tartalmat, az árakkal együtt. Jó nézelődést és biztonságos közlekedést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük