Szolgáltatás

2 gyermek ugyanabban a szobában? Emeletes ágy!

Mielőtt megvásárolnánk az emeletes ágyat, határoznunk kell, hogy melyik helyiség lenne a legalkalmasabb a gyerekszoba kialakítására. Az emeletes ágy beszerzése előtt fel kell mérnünk, hogy a meglévő bútorok közül – esetleg átrendezéssel – melyeketlehetmegtartani, vagy kénytelenek leszünk megszabadulni.

Mérlegelni kell a régi bútor megtartásának előnyeit és hátrányait,másfélehasznosítási lehetőségeit, annak érdekében, hogy elkerüljük a további beruházásokat..

Papíron könnyűnek tűnik!

De nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő emeletes ágyat mivel a modellek nagyon változatosak, és a költségvetésünk is gyorsan kimerül.

A nyilvánvaló mellett túl sok szempontot kell figyelembe venni!

A legkézenfekvőbb kritériumok között mindenekelőtt két fő szempont kell figyelembe venni.

Szilárdság és a biztonság

Első pillantásra nem mindig könnyű észrevenni, de figyeljünk az emeletes ágystabilitására, a teljes tömeg eloszlására, az ágyak talpán lévő lécek számára és típusára, valamint a biztosított megerősítésekre és rögzítésekre.

Az emeletes ágy felső szintjén a leesés gátló megléte kötelező!

A felső szint csak 6 év feletti gyerekeknek ajánlott, de idősebb korban is elengedhetetlen az alvás közbeni esetleges leesések miatt.Az emeletes ágy magasságának ellenőrzésekor vegyük figyelembe a matrac méretét is!

Anyag, forma és kialakítás

A legtöbb emeletes ágy vagy fából készül, amely nagyobb szilárdságot és stabilitást kínál, vagy fémből, a modernség és a könnyebbség érdekében.

Az emeletes ágy felső szintjének megközelítése

A leggyakoribb a létra, amely kevesebb helyet foglal el, de ne felejtsük el megvizsgálni a fokok típusát és méretét, amelyek jó, haszélesek, lekerekítettek és egymástól optimálistávolságban vannakelhelyezve. Minden esetben ügyeljünk a rögzítő elemekre, amelyeknek szilárdaknak kell lenniük. Egyes emeletes ágymodelleknél a gyártó lehetővé teszi, hogy a kívánt oldalra helyezzük a lépcsőfokokat, másokon ez rögzített.

Tárolási lehetőség

Néhány emeletes ágy az alvás mellett tárolási lehetőségeket is kínál, amelyek nagyon hasznosak lehetnek a tér optimalizálásához. Tároló szekrények, fiók (ok), éjjeliszekrények…

Ezek a kis extrák lehetővé teszik az üres terek maximalizálását.

Vélemény, hozzászólás?