Világraszóló botrány lett egy 15 éves popcsillag magazincímlapjából – keresik a felelőst. Kinek a hibája, hogy nyilvánosan vetkőzött a tinisztár.
Világraszóló botrány lett egy 15 éves popcsillag magazincímlapjából – keresik a felelőst.
Amerikában igyekeznek nagyon komolyan venni a tizenévesek szexuális tárgyként való bemutatását, nem mintha a tiniszex sokkal kevésbé lenne elterjedt, mint Európában, de hát mégis csak számos államban bűnténynek számít 18 év alatti személlyel szerelmeskedni. A vállalatok, szervezetek egy-egy helytelen lépése heves helytelenítést válthat ki az úgynevezett biblia övezetben (Texas, Kansas, Missouri, Virginia, Florida) lakók részéről, ami megmutatkozik az eladásokban is, ezért nem veszik félvállról a konzervatívok véleményét. Nemrégiben például a Nickelodeon került kényes helyzetbe, amikor Britney Spears kishúga Jamie Lynn 16 évesen teherbeesett, hiszen ezzel munkaadójára is rossz fényt vetett.

A legfrissebb botrány résztvevői Miley Cyrus tini énekes és színésznő, a lány szülei és rokonai, a Disney, a lány munkaadója, a Vanity Fair magazin, valamint Annie Leibovitz, a képek készítője. A kiváltó ok a Vanity Fair címlapja, a Miley Cyrusról szóló cikk, valamint a cikkhez készült képek, amelyek egy részén a 15 éves Miley egy szál lepedőben pózol, legalábbis úgy látszik, bár a werk fotókból egyértelműen kiderül, hogy csak a felsőteste volt meztelen, egyébként farmert viselt.
A Disney szóvivője azonnal kifejezte felháborodását, és azt állította, “olyan helyzetet hoztak létre, amelyben szándékosan manipuláltak egy 15 évest annak érdekében, hogy eladjanak egy magazint”. Tegyük hozzá, egy olyan 15 évest, aki körülbelül 1 millió dollárt hoz évente a Walt Disney vállalatnak a sorozat, a koncertek és a koncertfilmek révén, egy ártatlan, tiszta tinilányt, Hannah Montanat megszemélyesítve.

Valójában persze Miley nem azonos Hannahval, bármennyire is szeretné ezt a Disney elhitetni a vásárlóival, illetve azok szüleivel. Korábban több alkalommal kerültek fel az internetre olyan fotók, ahol a kis Miley épp a melltartóját mutogatja provokatív pózban, vagy egy pizsama partin mókáznak a kamerának a barátnőivel, aránylag kevés ruhát viselve. Mindezekből inkább úgy tűnik, ez a lány is olyan, mint a többi tizenéves, játszadozik a saját szexualitásával, megpróbálja megtalálni a határokat. A Disney eddig beérte egy privát ejnye-bejnyével Miley szertelenkedéseit látva, most azonban kénytelen volt elhárítani magától a felelősséget, bár a manipuláció vádjától a vállalat is nehezen szabadul, mivel elsősorban egy termékről szó. Legalábbis így látszik ez Európából.

Ehhez képest a “szegény kicsi lány” szexualizálása miatt napok óta forrong az amerikai média, folyik a felelősök keresése. Miley Cyrus természetesen nem hibás, hisz ő csak egy gyerek. “Egy olyan fotózáson vettem részt, aminek “művészinek” kellett volna lennie és most, látva a képeket és olvasva a cikket, nagyon szégyellem magam. Soha nem akartam, hogy ez megtörténjen és bocsánatot kérek a rajongóimtól, akik annyira fontosak nekem.” - nyilatkozta a tinisztár. Milyen érdekes, hogy például Natalie Portmanról nem készültek ilyen képek ennyi idősen – de hát ez biztos csak a véletlen.

Néhányan a szülőket és a rokonokat hibáztatják, előbbiek a fotózás nagy részén jelen voltak, hiszen némelyik képen a büszke apa, aki egyébként maga is népszerű énekes, együtt pózolt a lányával. Később pedig a nagymama vigyázott a gyermek erkölcseire, de ott a helyszínen senkinek nem tűnt fel semmi, még a képeket látva sem. Ennek ellenére bizonyos források azt állítják, hogy a szülők megalázva érzik magukat és egyértelműen a magazint és a fotóst hibáztatják.
Annie Leibovitz sztárfotós tagadhatatlanul híres/hírhedt megosztó képeiről, de nehéz róla elképzelni, hogy bárkit is kényszerítene bármire. Ettől függetlenül többen is felelősnek tartják, hiszen bevallottan ő javasolta a félmeztelen beállítást, de Leibovitz csak “egy egyszerű, klasszikus portrénak” tartja a képet. A fotóst hibáztatók közé még olyan, különben szabadelvűnek gondolt oldalak is beálltak, mint a Gawker, amely meglehetősen igazságtalan és ízléstelen módon bevonja az ügybe Leibovitz korát és szexuális irányultságát is, mocskos öreg pedofilnak állítva be a fotográfust.

Akadnak azonban olyan vélemények is, miszerint az egész botrány szándékos volt mind Miley, mind a Disney részéről és kifejezetten hasznos volt számukra a félmeztelen fotó, mivel Hannah Montana rajongói kezdenek felnőni és elfordulni az ártatlan image-től, ezért szükség van a tinisztár “felnőttesítésére”, hogy megtarthassa nézettségét.

Miley Cyrus egyébként nemrégiben hétszámjegyű szerződést írt alá egy kiadóval, dollárban, hogy megírja a memoárját. Talán mégis lesz mit mesélnie zsenge kora ellenére.

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 15923
Szavazat: 5

celeb sorozat | 1-6 | 34

celeb

Töltés folyamatban...

Címkék:: katch

Szólj hozzá: "Világraszóló botrány lett egy 15 éves popcsillag magazincímlapjából – keresik a felelőst."

Reklám!:))*

bighorgasz bighorgasz top 2009
5 szint - több éve

REKLÁM. Az a lényeg, hogy beszéljenek róla !

wirthlajos wirthlajos
16 szint - több éve

--a prüd amik- nagyon felfujják ezt az egészet

én semmi megbotránkoztatot nem találtam benne

Pityuska Pityuska
6 szint - több éve

Sajnálattal közlöm hogy az eredeti videót törölték a Youtube -ról,így hát pótlásra került:

http://www.mommo.hu/media/Vilagraszolo_botrany_-Miley_Cyrus

hogy mik vannak,.

katch katch top 2009
13 szint - több éve