Sztárok, híres felmenőkkel.-6- Sztankai Orsi- Sztankai István

Sztárok, híres felmenőkkel.-6- Sztankai Orsi- Sztankai István Apa és lánya. Az apa – Sztankay István – túl élete delén, az út nagyobb részét már végigjárta, szemléletes hasonlatával: lassan baktat lefele a hegyről. A lánya – Sztankay Orsolya – pedig hegynek fölfelé tart. Színészek. Ezúttal valós létük visszavonhatatlan „szerepében”: egy apa meg a lánya.
Sztankay István pályafutásában nem voltak drasztikus hullámvölgyek, az első pillanattól kezdve megtalálták a feladatok, megadatott neki a népszerűség. „Huszonnégy órából legalább tizenhatot dolgoztam. Éjjel tanultam, nappal próbáltam és szinkronizáltam, esténként pedig játszottam. A feleségem, Kun Magdi is színésznő volt, szült két nagyszerű gyereket, akik miatt pályát módosított: rendezőasszisztens lett. Ő foglalkozott a fiunkkal, Ádámmal, és a kislányunkkal, Orsival. De akármennyire is elfoglalt voltam, a szemem azért mindig rajta volt a családon. Igyekeztem, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt. A mai napig izgulok a gyerekeimért, szurkolok nekik, hogy minden jól alakuljon az életükben” – mondja.

Orsi némi kerülő után a papája nyomdokaiba lépett. Bár iskoláskorában utált szerepelni, és soha nem volt gyerekszínész, a színház mindig vágy volt benne. Nagyon akarta a pályát, de csak harmadszorra vették fel a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. „Papa az egyik vizsgaelőadásomon nem ismert meg. Ki ez a szenzibilis, furcsa nő kalapban? – kérdezte. Tetszett neki az alakítás, és fogalma nem volt róla, hogy a lányát látja. Ez volt életem legnagyobb bókja tőle. De korábbról kezdem. Négyéves voltam, amikor elváltak a szüleim. Papával továbbra is nagyon jó maradt a kapcsolatunk, rendszeresen találkoztunk, beszéltünk telefonon. A tizenkét évvel idősebb bátyám is rengeteget foglalkozott velem. Gyakran beszélt arról, hogy éppen mit olvasott, vagy milyen filmet látott. Mivel eredetileg filmrendező szeretett volna lenni, sokszor játszottunk filmeset, én voltam az asszisztense. Mindig egyenrangú partnerként kezelt. Így nőttem fel” – emlékezik.
A diploma után Orsi először Sopronba, majd Pécsre szerződött. Mindkét városban jól érezte magát, Pécsett különösen az első két évben kapott szép feladatokat. Később úgy vélte, mást és többet szeretne, no meg a fővárosba is visszahúzta a szíve. „Szabadúszó lettem, ami nehéz dolog, de szabadságot ad. Azzal is tisztában vagyok, hogy a Sztankay név kötelez, ugyanakkor némi teher is a pályán, hiszen nem szeretnék a Papa árnyékában létezni. Tudom, megváltoztathatnám a nevemet, de ezt sem választanám, hiszen büszke vagyok rá.”

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 2676
Szavazat: 0

Címkék:: bulvár, család, hiresek, kedvencek, pletykák

Szólj hozzá: "Sztárok, híres felmenőkkel.-6- Sztankai Orsi- Sztankai István"