Papp Lajost szívsebész prof.kirúgták a pécsi kórházból.

Papp Lajost szívsebész prof.kirúgták a pécsi kórházból. Quo Vadis, Domine? címmel támogató aláírásgyűjtő akciót szervez Kaposváron Mátrai Márta fideszes országgyűlési képviselő, mivel elfogadhatatlannak tartja, hogy Pécsen elbocsátották állásából Papp Lajos szívsebész-professzort. Mátrai Márta szerint a Szívsebészeti Klinika alapítója tiszteletre méltó gyógyítói munkája mellett a működtetésre is odafigyelt, ezért is érthetetlen, ami a baranyai megyeszékhelyen történt. A képviselő úgy véli, mindezt nem lehet szó nélkül hagyni, bármelyik intézmény büszke lenne arra, ha náluk gyógyítana Papp Lajos.
- Kaposvár díszpolgárát itthon és külföldön egyaránt elismerik, a betegei rajongva szeretik. Papp Lajost mindig szívesen látjuk a somogyi megyeszékhelyen, a helyi polgári körök minden év decemberében meghívják őt, s ezek a rendezvények mindig telt ház előtt zajlanak - állítja a fideszes képviselő, aki fontosnak tartja a professzor melletti kiállást.Így gondolja Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke is, valamint prof. dr. Repa Imre, a Kaposi Mór Oktató Kórház igazgatója, aki szintén csatlakozik az akcióhoz. Információink szerint az intézmény vezetői szívesen hívnák Kaposvárra Papp Lajost. Az is biztos azonban, hogy a szívgyógyászat területén kiemelkedő eredményeket elérő orvost több kórház is csábítja.


Papp Lajos az elmúlt hónapokban többször illette kemény kritikával a pécsi egyetem vezetőit. Szerinte a jól működő Szívsebészeti Klinikát szándékosan akarják ellehetetleníteni, épületeire ingatlanspekulánsok vetettek szemet.

A professzor - mint fogalmazott - nem hajlandó részt venni az intézet tönkretételében.

A szeptember 18-án induló aláírásgyűjtési akció részleteiről, valamint indokairól csütörtökön tartanak sajtótájékoztatót Kaposváron.

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 5343
Szavazat: 2

Címkék:: tibce

Szólj hozzá: "Papp Lajost szívsebész prof.kirúgták a pécsi kórházból."

Érdekes cikk

Farao Fáraó top 2009
12 szint - több éve

Sziasztok! Meg tudná mondani nekem valaki, hol gyűjtenek Kaposváron aláírást a professzorért.

Ityiko Ityikó
0 szint - több éve

Ityikónak: a Kaposi Mór megyei kórházban az aulában, ahol regisztrálják a betegeket.

cukicimibaba cukicimibaba
0 szint - több éve