Mindenre jó leveles tészta

Mindenre jó leveles tészta Mindenre jó leveles tészta
Hozzávalók:
# 30 dkg liszt
# 25 dkg margarin
# egy csipet só
# 6 evőkanál hideg víz
# 1 evőkanál ecet

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük.

Készíthetünk belőle krémest, szerelmes levelet, gesztenyés, diós, mákos kiflit, sonkás batyut, sajtos táskát, aprósüteményt - reszelt sajttal, tehát bármit, mint a leveles tésztából. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.

Ha édes tésztát készítünk belőle, a tetejét - miután kisült - hintsük meg vaníliás cukorral. Ha leveles, sós süteményt sütünk, a tésztáját erősebben sózzuk meg.

Megjegyzés:
Ha kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk.

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 5049
Szavazat: 0

Vendéglátás sorozat | 1-6 | 286

Vendéglátás

Töltés folyamatban...

Címkék:: hajnalka, segítőkéz

Szólj hozzá: "Mindenre jó leveles tészta"