Michael Jackson gazdagabb halálában, mint életében

Michael Jackson gazdagabb halálában, mint életében A pénz ömlik, a számlákat kifizették, és azoknak a véleménye, akik úgy vélekedtek, hogy Michael Jackson talán halálában még többet keres, mint életében, helyesnek bizonyult: az énekes hagyatéka több száz millió dollárral gyarapodott egy év alatt.

A hatalmas adósságoktól sújtott Jackson-birodalom a zenész öröksége kezelőinek hála kilábalni látszik a szakadékból, amelybe még az énekes halála előtt zuhant. A befolyó összegek révén sem Jackson gyerekeinek, sem pedig édesanyjának nem lesznek anyagi gondjai, és még a jótékonysági szervezetek is részesülhetnek pénzből.

A hagyaték egy év alatt több mint 250 millió dollárral (57 milliárd forinttal) gyarapodott, a pénz egy részéből az örökséget kezelő John Branca és John McClain 70 millió dollárnyi (16 milliárd forintnyi) adósságot törlesztett.

A Michael Jackson halála óta eltelt időszakban a kezelők megállapodást kötöttek a Sony Music kiadóval. Az egyezség hét év alatt 200 millió dollárt (45,6 milliárd forintot) garantál az örökösöknek, 125 millió (28 milliárd forint) már ebből az üzletből be is folyt.

A This Is It című film világszerte 252 millió dollárt (57,4 milliárd forintot) hozott, a Sony Pictures 60 millió dollár (13,7 milliárd forint) előleget fizetett a családnak, a DVD értékesítésből még több pénz folyhat be.

Megállapodást kötöttek egy új táncos játékról is, az Universal Music Group Bravado nevű csoportja 26 millió dollárt (6 milliárd forintot) fizetett előre, de további részesedés is várható, ha a játék jó eladási statisztikákat produkál.

Magas összeg, 25 millió dollár (5,7 milliárd forint) származott a zenei jogdíjakból, ez az albumeladásoknak és annak köszönhetően, hogy a rádiók az elmúlt egy évben leporolták Jackson slágereit.

Váratlanul sok pénz, 11 millió dollár (2,5 milliárd forintot) folyt be azokból a jogdíjakból, amelyeknek felerészben Jackson volt a birtokosa. Ezek között szerepel például a Beatles katalógusa.

A Michael Jackson halála óta eltelt időszakban világszerte 31 millió lemezt adtak el az énekes dalaival, ebből Észak-Amerikában 8,3 milliót. Ezzel Amerikában Jackson lett az év legkeresettebb előadója, messze megelőzve a második helyen álló Taylor Swiftet. Nyolcmilliónál több albumot legutóbb Usher tudott eladni.

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 1135
Szavazat: 0

Címkék:: gazdagság, michael jackson, vagyon, vhal

Szólj hozzá: "Michael Jackson gazdagabb halálában, mint életében"

Sajnos, ez várható volt..

gijane g.i.jane top 2009
10 szint - több éve