Ingyenes hangkonvertáló program-Switch

Ingyenes hangkonvertáló program-Switch Tömérdek hangkonvertáló program létezik, azonban a következőkben bemutatott szoftver, a Switch talán az egyik legjobb és legegyszerűbben használható audió konvertáló, amink további cseppet sem elhanyagolható előnye, hogy ingyenes.

A programnak létezik Mac-es, illetve windowsos verziója is (a cég honlapja szerint a Linux verzió most készül). A Switch rengeteg hangformátumot képes konvertálni, íme az önmagáért beszélő lista a támogatott formátumokról: .wav, .mp3, .mp2, .mpga, .au, .aif/aiff, .gsm, .dct, .vox, .raw, .ogg, .flac, .amr, .wma, .wmv, .aac, .m4a, .mid, .act/rcd/rec, .rm/ra/ram, .dvf, .msv, .dss, .sri, .shn, .cda, .avi, .mpg/mpeg, illetve kétfajta listafájlt is beolvas (.m3u és .pls).
Az ingyenes Switch és a fizetős Switch Plus között mindössze annyi a különbség, hogy az utóbbi több hangformátumot ismer. Persze ha csak az nagyobb formátumokkal dolgozunk, akkor az ingyenes verzió is tökéletesen megfelel, azaz nem kell feltétlenül megvásárolni a fizetős verziót.

Ez azonban csak a kezdet, a programba ugyanis még rengeteg egyéb hasznos funkció is bekerült. Ezek közé tartozik például a konvertálás közbeni hangnormalizálás, a dalok információinak lekérése egy online adatbázisból, konvertálás alatt, a több különböző hangformátum importálása és egyféle hangformátumba való kiexportálása, a dalok lejátszása konvertálás előtt, listák (playlist) importálása és exportálása, videofájlok importálása és azokbol az audio állomány kinyerése (avi, mov, mpeg), a Windows Explorerrel való tökéletes összhang (a jobb egérgombbal dalokat adhatunk hozzá a konvertáláshoz). Az is kedvező, hogy a jobb egérgomb konvertálás menüje testre szabható, és akár 3 különböző „Quick Convert” módot is beállíthatunk. Az pedig, hogy parancssorból is indítható, és így jól integrálható más programokba, elsősorban a fejlesztőknek lehet érdekes.

A program támogatja az állando (constant) és a változó (variable) értékű bitrátákat 8 és 320 kbs között, illetve sztereó módban lehetővé teszi az automatikus hibajavítást.
A Wav encoder 6000 - 196000 Hz közötti értékig használható konvertálásnál, PCM,illetve más kodekek használatával.
A program egyik legnagyobb előnye, hogy kötegelt (batch) módban is használható, ráadásul egyszerre 32 000 fájl (!) konvertálására képes. (Igaz, ezt nem próbáltuk, de a fejlesztő cég ezt állítja.)
A Switch a következő programokkal integrálódik, természetesen amennyiben ezek is installálva vannak a gépen: Express Burn (CD-égető), Express Rip (CD-rippelő), WavePad (hangszerkesztő), Zulu (DJ Software), MixPad (multitrack audio mixer), RecordPad (hangfelvevő).
A Switchet a leghatékonyabban az alábbi feladatokhoz tudjuk használni:
- Wav fájlok MP3-ba való konvertálása, helymegtakarítás céljából.
- MP3 fájl konvertálása AMR-be, csengőhang készítése a telefonunkhoz.
- Furcsa, ismeretlen kiterjesztésű hangfájlokat nyithatunk meg vele, amelyeket más programmal nem tudunk megnyitni
- Hangfájlok kiszedése videofájlokból
- Több különböző kiterjesztésű hangfájl egyféle formátumba exportálása
- Parancssori használat: más szoftverek plugin-jaként használható

Letöltés:
http://www.nch.com.au/switch/

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 11877
Szavazat: 0

Program-megosztó sorozat | 1-6 | 891

Program-megosztó

Töltés folyamatban...

Címkék:: audio, ingyen, konvertálás, mp2, mp3, ogg, switch, wav, wmvwma, zene konvertáló

Szólj hozzá: "Ingyenes hangkonvertáló program-Switch"