Gyümölcstorta

Gyümölcstorta 1. 4 tojásból süssünk piskótát ( fehérje külön tálban felverve, hozzáadni 4 evőkanál cukrot, tovább verni kemény habbá, hozzáadni a tojássárgájákat, elkeverni utána robotgépet lerakni, elő a fakanál és apránként óvatos mozdulatokkal hozzákeverni 4 evőkanál lisztet. Ezután előmelegített sütőben aranybarnára sütjük)

Fontos! A gyümölcstortaformánkat vajazzuk és lisztezzük ki. Mivel irtó sok rajta a redő, könnyebb ha puha vajjal és ecsettel kenjük ki.

2. A kész piskótánkat kiborítjuk, hagyjuk kihűlni.

3. Közben megfőzzük a vaníliás pudingunkat. Én kevesebb tejjel szoktam, mint ami rá van írva, mert úgy szilárdabb krémet kapunk. (én 3,5 dl tejjel és 3 evőkanál cukorral főzőm meg), de ez ízlés kérdése, ki hogy szereti. Azért jobb, ha nem túl folyós a krém, mert eláztathatja a tésztánkat.

Ha megfőztük takarjuk le folpackkal, hogy ne bőrősödjön be.

4. Ha mindkettő kihűlt, rárakjuk a pudingot a piskótánkra, majd jöhet a tetszőlegesen kiválasztott gyümölcs. Nálam most barack volt, de ki mit szeret, akar, kinek mi van otthon.

5. A tetejére tortazselé jön. Nálam most színtelen volt, de piros gyümölcsöknél jól mutat a piros színű. A tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, egy kicsit hűlni hagyjuk azután felvisszük a tortára. Vigyázni kell, ne egyszerre öntsük rá, mert lefolyik és eláztatja a tortánkat, én például kanállal szoktam adagolni apránként rá, vagy mint most, szilikonos ecsettel viszem fel a tetejére.

6. Hűtőbe rakjuk egy kis időre, hogy megdermedjen, azután pedig jóízűen elfogyasztjuk.

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 33469
Szavazat: 0

Szólj hozzá: "Gyümölcstorta"