Diós és mákos bejgli

Diós és mákos bejgli Diós és mákos bejgliBejgli


Hozzávalók:

* 1 kg liszt
* 20 dkg vaj vagy margarin
* 15 dkg zsír
* 60 dkg cukor
* 1 dkg élesztő
* 2 tojás
* 2 dl tej
* 40 dkg mák
* 40 dkg dió
* 10 dkg mazsola
* só
* fél citrom
* 4 dkg zsemlemorzsaElkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba formáljuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Hármat mákos, hármat diós töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos késsel egészen a tészta széléig kenjük, a keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tésztából, és felsodorjuk.

Gyengén kizsírozott tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket, tojással megkenve fél óráig meleg helyen tartjuk, ismét megkenjük, és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad. Mérsékelten meleg sütőben, kb. 35-40 percig, sütjük. Így szép márványos lesz.

Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat.

Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és az őrölt dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat, és a 4 dkg zsemlemorzsát.

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 12824
Szavazat: 2

Vendéglátás sorozat | 1-6 | 286

Vendéglátás

Töltés folyamatban...

Összesen: 18 db.

süti

Címkék:: juliannas, kép, kep, recept

Szólj hozzá: "Diós és mákos bejgli"

Guszta nagyon!

padar padar top 2009
0 szint - több éve

kosz fiuk

juliannas juliannas
0 szint - több éve

Nagyon finom!

domokosbotond domokosbotond
8 szint - több éve