Az Újpest 4-1-re legyőzte a Diósgyőrt-Végre

Az Újpest 4-1-re legyőzte a Diósgyőrt-Végre A mérkőzés előtt William McStay, a hazaiak vezetőedzője arról beszélt, hogy dacára a gyenge tavaszi kezdésnek, nem mondtak le a bajnoki címről, és arról, hogy hátralévő találkozóikat egytől egyig megnyerjék.

A hazaiak ennek megfelelően hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe, és már az első percekben helyzeteket dolgoztak ki, igaz, vezető góljukhoz védelmi hiba kellett: Zámbó rövid hazaadására Rajczi Péter csapott le, aki kapura tört, majd 13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1–0).

Nem sokáig örülhettek azonban az Újpest-szurkolók, a 13. percben egyenlített a Diósgyőr: Menougong kapott a 16-os jobb sarkánál labdát, ami előbb Pollákról visszapattant elé, majd az egymásra váró Mark Millar és Korcsmár közé berobbanva Balajcza lába között a kapuba lőtt (1–1).

A kapott gól után megtorpant a hazai csapat, csak egy tizenegyesgyanús esett érdemel említést, és mivel a vendégek sem tudtak veszélyeztetni, több találatot már nem láthatott a 4500 kilátogató szurkoló.

A második félidőt ismét a hazaiak kezdték jobban. Bár Simek lövése még elkerülte a kaput, és a csereként beálló Varga Roland fejese is kifelé pattant a lécről, az újabb hazai gól nem váratott sokáig magára: a 64. percben Millar passza után Kabát jól vette át a labdát, majd Malinauskas lába között a kapuba lőtt (2–1).

Öt perccel később az előretörő Korcsmárral szemben elkövetett szabálytalanság után 25 méterről járó szabadrúgást is Kabát végezte el, és jobbal nagyszerű gólt rúgott a jobb felső sarokba (3–1).

A találkozó hajrájában még a nagyon agilis Varga Roland is betalált Simek beadása után, így végül 4–1-re győztek a lilák, akik megvalósították McStay tervének első részét.

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 249
Szavazat: 0

Szólj hozzá: "Az Újpest 4-1-re legyőzte a Diósgyőrt-Végre"