Angyalok és Démonok (2009)

Angyalok és Démonok (2009) 2009 májusában várható a Da Vinci-kód "folytatása" (mert valójában az előzménye), az Agyalok és Démonok című film. Tom Hanks lesz ismét Robert Langdon.

Rendező: Ron Howard

Szereplők:
Tom Hanks (Robert Langdon)
Ayelet Zurer (Vittoria Vetra)
Ewan McGregor (Carlo Ventresca)
Stellan Skarsgård (Richter)
David Pasquesi (Vincenzi)

Kapcsolódó hírek:

Nem foroghat római templomokban a Da Vinci-kód előzménye

"A film témája ellentétben áll a keresztény tanokkal" - nyilatkozta az egyházkerület szóvivője, Marco Fibbi, miért nem engedélyezik a római templomokban az Angyalok és démonok forgatását, amit a forgatókönyvírók sztrájkja miatt később kezdtek. Az egyház még mindig fel van háborodva amiatt, hogy a Da Vinci-kódban Jézusnak felesége van, és az Opus Dei egy bérgyilkos szekta. Az előzményeket feldolgozó film az Illuminati nevű titkos társaság akciójáról szól, akik saját emberüket ültetnék a pápai trónra, és fel akarják robbantani a Vatikánt. A stáb eredetileg két templomban, a Santa Maria del Popolóban és a Santa Maria della Vittoriában szerette volna lefilmezni Caravaggio festményeit, Bernini szobrait, és a Rafaello tervei alapján készült kápolnát. A templomokról csak külső felvételek készülhettek, és valószínűleg Hollywoodban fogják elkészíteni a római templombelsők másolatát, mindezt jelenleg Nápoly közelében található casertai királyi palota márványcsarnokaival helyettesítik. Az Angyalok és démonokban ismét Tom Hanks játssza Langdon professzort, a nője Ayelet Zurer, és Ewan McGregor is szerepel a filmben, amit 2009 májusától vetítenek.
(forrás: Index)

Da Vinci után: Angyalok és démonok(?)

A soron következő adaptáció ugyanis az Angyalok és démonok c. Dan Brown-regény megfilmesítése. Ez a szerző harmadik regénye, közvetlenül az igazi áttörést hozó A Da Vinci-kód előtt írta, és ebben találkozhatnak először az olvasók Robert Langdonnal, a Harvard világhírű szimbólumkutatójával.

A történet ott kezdődik, mikor a professzort egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet - az Illuminátusok - bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen.

Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után...
(forrás: moziplussz.hu)


A Da Vinci-kód bevétele világviszonylatban 225 millió dollár környékén jár. A siker hatására nem ért meglepetésként a hír: a Sony Pictures megvette Dan Brown harmadik regényének jogait is. - Ez szintén Robert Langdon újabb kalandjáról szól majd, angol címe: The Solomon Key

A Sony hosszú és gyümölcsöző kapcsolatot szeretne kiépíteni Dan Brownnal, így újabb bejelentések várhatók...

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 24538
Szavazat: 2

Movie sorozat | 1-6 | 2824

Movie

Töltés folyamatban...

Címkék:: angyalok, brown, da vinci, démonok, film, hanks, howard, mcgregor, moviepopcorn, mozi

Szólj hozzá: "Angyalok és Démonok (2009)"

****************************

Hajnalka Hajnalka
0 szint - több éve