A marha részei

A marha részei A marha részei.
A különböző húsrészek elnevezései és a felhasználásuk módjai.

* Fej: Nyelv - főzve, pácolva, füstölve
* Nyak - tarja: leveshez, főzve, apróhúsokhoz
* Magas hátszín - rostélyos: egybesütve (alig-félig-jól átsütve), párolva, szeletelve
* Lapos hátszín: egybesütve (alig-félig-jól átsütve), párolva, szeletelve
* Vesepecsenye - bélszín: egybesütve (alig-félig-jól átsütve), párolva, szeletelve
* Fartő: Levesbe, főzve, párolva
* Fehér pecsenye: főzve, párolva
* Fekete pecsenye: főzve, szeletelve, párolva
* Felsál: főzve, szeletelve, párolva
* Dió - gömbölyű felsál: főzve, szeletelve
* Szegy hátulja: levesbe
* Szegy eleje: levesbe, párolva, felszeletelve, füstölve
* Lapocka: levesbe, párolva, apróhúsnak
* Uszály - farok: levesbe
* Felső lábszár: apróhúsnak
* Alsó lábszár: apróhúsnak

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 24482
Szavazat: 3

Csak nekem sorozat | 1-6 | 251

Csak nekem

Töltés folyamatban...

Összesen: 269 db.

kedvencem

Összesen: 2 db.

Okosságok

Címkék:: alkatrész, el lobo, el lobó, hús, marha

Szólj hozzá: "A marha részei"

Akárki akármit is mond, a vesepecsenye a legjobb. A legkiadósabb, a legkönnyebben elkészíthető.

És, én azt szeretem a legjobban / szeretném:))/

vadaszek vadaszek top 2009
0 szint - több éve

Szia kedves Lili,legyen igazad.Én viszont mindent szeretek belőle,csak legyen precízen elkészítve.

Tudod minőségi ételhez,minőségi alapanyagot.

El_Lobo El Lobo top 2009
7 szint - több éve

Így igaz. Mostanában nagyon nehezen jutok hozzá a jó minőségű húshoz. Szépnek, szép, de csupa víz, nem puhul, sokat kell vele küszködni.

Nekem egyébként az összes húsféle közül, a marhahús a kedvencem. Utána jön a sertés...és csak nagyon lemaradva ...a liba..., kacsa..megint lemaradva a csirke.A többit nem véletlenűl nem említettem:)

vadaszek vadaszek top 2009
0 szint - több éve

Kedves Lili,nincs ezzel semmi gond.Viszont ha egy mód van rá,szeretem látni még élőben azt az állatot amit majd megeszek.

Nem tudom megmondani hogy miért , de én így szoktam meg.

El_Lobo El Lobo top 2009
7 szint - több éve

Mivel a friss vágású hús rágós, néhány napig érlelni kell a húst. Frissen sütéshez ezen kívül még ajánlatos kevés borssal, mustárral bedörzsölve, olajjal bekenve 1-2 napig hűtőszekrényben pácolni.

El_Lobo El Lobo top 2009
7 szint - több éve

Vörös húsok közül a marha az igazi. Szegy füstölve sólett, lencse, borsó mellé, dió-, lábszár- nyak pörköltnek, uszály levesnek (nincs párja), hátszinek felsál egyben sütve-főzve,bélszin sütni- tatárnak stb

Aigiszthosz Aigiszthosz
0 szint - több éve

Egyetértünk,köszönöm.

El_Lobo El Lobo top 2009
7 szint - több éve

na, ezt jól kitárgyaltuk:)))

Zolikám! Sok marhát látok itt a közelünkben, de ezek a marhák, nem azok a marhák:))

Gondolom, egyébként, hogy nekem nem a pár nappal azelőtt levágott állat húsa jut, még, akkor sem, ha hentesüzletben vásárolok, és nem üzletközpontban.

vadaszek vadaszek top 2009
0 szint - több éve

Köszönöm szépen,kellemes pihenést kívánok.

El_Lobo El Lobo top 2009
7 szint - több éve