A World Soccernél Ronaldinho az évtized legjobbja

A World Soccernél Ronaldinho az évtized legjobbja A tekintélyes brit World Soccer magazin összesítette az elmúlt tíz szavazás eredményét – 2000 és 2009 között – és ez alapján a barzil Ronaldinhót választotta meg az évtized legjobbjának. Az aranylabdás támadó 2004-ben és 2005-ben érdemelte ki a lapnál az év játékosa címet, és többek között ennek köszönhetően az évtized játékosa díjat is kiérdemelte az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo előtt.


Messi így sem maradt díj nélkül, ugyanis 2009-ben ő lett a World Soccer legjobbja. Az Aranylabda után ez a második rangos elismerése ebben az évben a Barcelona futballistájának. Diego Maradona 1986-os díja óta Messi az első argentin, aki első helyen végzett a brit lap hagyományos év végi szavazásán.

A támadó 2009-ben két spanyol csapattársa, Andrés Iniesta és Xavi előtt bizonyult a legjobbnak. Az év csapata pedig együttesük a Barcelona lett.

Az év menedzserének ennek megfelelően a katalán klubbal taroló (spanyol bajnoki cím, Spanyol Kupa-győzelem), BL-győzelem) Josep Guardiolát választották meg a Wolfsburggal német bajnoki címet nyerő Felix Magath és a Manchester Uniteddel BL-döntőig és bajnioki címig jutó Sir Alex Fergusonnal.

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 403
Szavazat: 0

Ronaldinho

Szólj hozzá: "A World Soccernél Ronaldinho az évtized legjobbja"