A Honvéd megszakítaná az újpestiek nagyszerű sorozatát

A Honvéd megszakítaná az újpestiek nagyszerű sorozatát A Soproni Liga 24. fordulójának péntek esti mérkőzésén a listavezető Újpest FC fogadja a Budapest Honvédot. Ha a riválisok összecsapásából a hazaiak jönnek ki győztesen, négypontos előnyre tesznek szert a szombaton a KTE-Erecót fogadó DVSC-TEVA-val szemben.
A két csapat őszi mérkőzésén az akkor hazai pályán játszó Honvéd szerezte meg a vezetést Abraham Guie Gneki korai góljával, majd Maróti Béla öngóljával alakult ki az 1–1-es végeredmény. Az egy ponttal most az újpestiek aligha lennének elégedettek.

„Tradicionális fővárosi rangadó vár ránk, várhatóan nagy létszámú szurkolótábor előtt léphetünk pályára, és ezúttal a vendégdrukkerek is az eddigieknél nagyobb számban érkeznek majd. Jó és változatos mérkőzést várunk, célunk pedig természetesen nem változott, azaz győzelemre játszunk” – nyilatkozta Szentes Lázár, az Újpest edzője a klub hivatalos honlapjának, az ujpestfc.hu-nak.

„A Honvéd nyilvánvalóan motiváltan érkezik, hiszen kiharcolta a kupadöntőbe jutást, ráadásul sorozatban harmadik alkalommal. A sikerélmény mindig hozzájárul a jobb teljesítmény eléréséhez. Rajczi Péter a ligaválogatott mérkőzésén rúgást kapott a lábfejére, bízunk benne, hogy péntekre százszázalékos állapotban lesz” – folytatta a hazaiak mestere.

Az elmúlt években Újpesten a házigazda szerepelt jobban, az utóbbi öt találkozóból négyszer nyert, közte volt egy 7–1-es, kiütéses siker, a kispestiek pedig legutóbb a 2004–2005-ös szezonban tudtak győzni a Megyeri úton.

A vendégek részéről Dragan Vukmir a találkozó nehézségét hangsúlyozta, míg védőtársa, Debreceni András reményei szerint megszakad az Újpest jó sorozata az esti mérkőzésen.

„Mindenki tudja, hogy nem lesz könnyű meccs, hiszen az Újpest vezeti a tabellát. A papírforma nem a mi győzelmünket ígéri, de az ilyen rangadókon ez kevésbé számít, mivel mindkét oldalon tizenegy játékos áll veszi fel a küzdelmet” – nyilatkozta Vukmir a honvedfc.hu-nak.

„Az Újpest–Honvéd összecsapás helyezéstől függetlenül mindig rangadó. Véleményem szerint nem számít, hogy az Újpest az első, mi meg a tizenegyedikek vagyunk, ki-ki meccs lesz. Azt lehet mondani, hogy háromesélyes találkozó előtt állunk. Természetesen mindenféleképpen nyerni szeretnénk!” – kezdte Debreceni.

„Nagy dolog lenne megverni a listavezetőt. Az Újpest tizenhárom mérkőzés óta veretlen, de egyszer minden sorozat megszakad, reméljük, már pénteken. Nagyon készülünk erre a meccsre. Ez a találkozó presztízsmérkőzés, amelyen tényleg nem számít, hogy hol áll a két csapat a tabellán” – fejezte be a 20. születésnapját kedden ünneplő hátvéd.

Küldd el Szólj hozzá Nézettség: 345
Szavazat: 0

Szólj hozzá: "A Honvéd megszakítaná az újpestiek nagyszerű sorozatát"