Törőcsik Mari


Életmű Díj-at kapott Törőcsik Mari


Tudom, hogy Kiszely Tünde bokájáig sem ér, és Győzikének a cipője is több figyelemet érdemel, de én akkor is örülök. Megérdemli.
Életmű Díj-at kapott Törőcsik Mari

Törőcsik Mari-Bodrogi Gyula: Egy menet 2 forintDal Song

Törőcsik Mari orvosai tanácsára egyelőre nem lép színpadra


A teátrumban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján a színésznő elmondta, várhatóan októberben fog visszatérni a színpadra a kaposvári Csiki Gergely Színházban. "Úgy érzem, jól vagyok, bár zavar, hogy a kezemet még nem tudom használni" - számolt be egészségi állapotáról Törőcsik Mari, hozzátéve: immunrendszere még nagyon gyenge, ezért orvosai azt tanácsolták, ne kezdjen még próbálni.Törőcsik Mari tavaly október 14-én került életveszélyes állapotban kórházba. A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjében található intenzív terápiás klinikán összesen 24 napon át volt szükség arra, hogy életfontosságú szerveinek működését gépekkel segítsék. A színművész december 11-én hagyhatta el az intenzív osztályt, attól kezdve egy rehabilitációs helyen lábadozott. A Nemzet Színésze címmel és kétszer Kossuth-díjjal kitüntetett művész először január 29-én vállalt nyilvános szereplést: ő nyitotta meg 40. Magyar Filmszemlét.
Törőcsik Mari orvosai tanácsára egyelőre nem lép színpadra

Törőcsik Mari nem mehet a Nemzetibe!


Teljesen bizonytalan, mikor léphet a Nemzeti színpadára Törőcsik Mari. A színészóriás az Amalfi hercegnő című darabban május elején térne vissza, ám az influenzajárvány miatt nem hagyhatja el otthonát. A művésznő úgy tudja, Alföldi Róbert nem hagyja magára és felkeresi, hogy egyeztessenek a darabról. Szobafogságra ítélték az orvosok Törőcsik Marit. Bár a felülvizsgálatok eredménye szerint a kétszeres Kossuth-díjas művésznő állapota egyre jobb, az országban tomboló influenzajárvány miatt egyelőre nem hagyhatja el az otthonát. – A Nemzetibe sem tudok bemenni, ezért Alföldi Róbert keres fel itthon. Őt majd leültetem a szoba egyik végébe, én meg a másikba ülök, nehogy baj legyen! – viccelődött Törőcsik Mari. Szerencsére a színésznő jól érzi magát, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, mikor kezdheti el az Amalfi hercegnő című darab próbáit, melyben május elején térne vissza a színpadra. – Sok mindentől függ, mikor és hogyan indulnak el a próbák. Az Amalfi hercegnő előkészületei ugyanis még el sem kezdődtek – árulta el Gálos Orsolya, a Nemzeti Színház kommunikációs vezetője. Lapunk Gálos Orsolyán keresztül tovább érdeklődött a színház vezérigazgatójánál, Alföldi Róbertnél is. Kérdéseinkre, vajon mikor kezdődhet el a munka, és elképzelhető-e, hogy a művésznő otthonában zajlik majd a próbák egy része, csupán szűkszavú válasz érkezett. – A kérdések a színház belső ügyeire vonatkoznak, amik nem tartoznak a nyilvánosságra – tudatta Alföldi, a kommunikációs vezetőn keresztül.
Törőcsik Mari nem mehet a Nemzetibe!

Törőcsik Mari - Csak a szépre emlékezemValentin

Törőcsik Mari vastapsot kapott a 40. Magyar Filmszemlénés a "Tanú" c. film rendezőjét, Bacsó Pétert is ünnepelték, aki Életműdíjat kapott...

Törőcsik Mari újra kamera előtt


A szólás szabadsága vendége volt a Nemzet Színésze, aki ezekben a napokban lábadozik súlyos betegségéből, vidéki otthonában él és a jövőt tervezgeti.Betegsége után először jelent meg kamerák előtt Törőcsik Mari. A Nemzet Színésze A szólás szabadsága vendégeként beszélt az elmúlt hónapok nehézségeiről és idei terveiről. - Nagyon-nagyon meghatott, ahogy visszajelezték, ahogy értem izgultak, vagy olyan emberek is imádkoztak értem, akik soha életükben nem imádkoztak - mondta Baló Györgynek a színésznő, majd hozzátette, levelekből, telefonokból és a nővérek által elmondottakbók tudta meg a kórházban, hogy milyen sokan aggódtak érte.
Törőcsik Mari újra kamera előtt

Boldog születésnapot, Törőcsik Mari!


Bár még mindig kórházban tartják, a művésznő jó hangulatban van. Épp tegnap ünnepelte meg 73. születésnapját szűk családi körben, de a nagy ünneplést majd a hazatérésére tartogatják kollégái és barátai.
Boldog születésnapot, Törőcsik Mari!

Törőcsik Mari egyveleg.

Törőcsik Mari már sétál


Rohamosan javul Törőcsik Mari állapota. Bár a kétszeres Kossuth-díjas művésznő továbbra is intenzív ellátást és megfigyelést igényel, közérzete egyre jobb, már rövidebb sétákat is tesz.
Törőcsik Mari már sétál

Törőcsik Mari már lábra tudott állni!


Tovább javult Törőcsik Mari (72) állapota. A Nemzet Színésze, akit három hete ápolnak az intenzív osztályon, már alig szorul a gépek segítségére, és a hangulata is egyre jobb. Információink szerint a napokban már fel is kelt az ágyból, és sétálgatott egy kicsit, ami ilyen súlyos, sőt válságos állapot után nagyon nagy dolog.
Törőcsik Mari már lábra tudott állni!

Magához tért a kómából Törőcsik Mari


A Bors értesülései szerint a színésznő fölébredt a kómából. Törőcsik Mari szervezete ugyan még gyenge, de a lélegeztetőgépről már levették, mivel beindult a spontán légzése. A napilap információi szerint Törőcsik még nem tud beszélni a műtéti beavatkozástól, azonban érzékelt mindent, ami körülötte történik.
Magához tért a kómából Törőcsik Mari

Friss: - Törőcsik Mari kómában!


Miután szerda éjjel rosszul lett, kórházba szállították, ahol azóta is küzdenek az életéért. Minden igyekezet ellenére azonban kora délután a művésznő keringése összeomlott és kómába esett, jelenleg gépek tartják életben a Kútvölgyi Kórház intenzív osztályán. Törőcsik Marinak tegnap kellett volna átvennie egy díjat Los Angelesben, de gyengének érezte magát, ezért nem vállalkozott a hosszú repülőútra. Családja kérésére a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya több információt nem ad ki Törőcsik Mari állapotáról.
Friss: - Törőcsik Mari kómában!

Körhinta. Törőcsik Mari és Soós Imre táncaMielőbbi gyógyulást kívánunk a művésznőnek!

Törőcsik Mari állapota életveszélyes


Törőcsik Mari színésznőt életveszélyes állapotban, intenzív osztályon kezelik - közölte a Nemzeti Színház vezetősége A család kérésére a színház további információkat nem közölt.
Törőcsik Mari állapota életveszélyes

Bodrogi Gyula & Törőcsik Mari - LetkissBodrogi Gyula & Törőcsik Mari - Letkiss

Akik divatba hozták az örökbefogadás-Törőcsik Mari


A Nemzet Színésze 1979-ben, karrierje csúcsán, minden nyilvánosságot mellőzve fogadott örökbe egy hatéves vietnami kisfiút férjével, Maár Gyulával. A kisfiú azóta felnőtt férfi, ám a nyilvánosság még a nevét sem ismeri. Törőcsik Mari és férje ugyanis diszkréten kezelik, ezt a témát soha nem reklámozzák.
Akik divatba hozták az örökbefogadás-Törőcsik Mari

Törőcsik Mari


BOLDOGTALANOK A Nemzeti Színház előadása
Törőcsik Mari

Törőcsik Mari


Már főiskolás korában filmezni kezdett (Fábri Zoltán Körhinta c. filmjében).
Törőcsik Mari

Törőcsik Mari


1935. november 23. Színház- és Filmművészeti Főiskola 1958.
Törőcsik Mari

Törőcsik Mari-Szilveszter 1987 - Színházi buli - CountryzenekarA zenekar tagjai: Forgács Gábor, Mácsai Pál, Szerednyei Béla, Gyabronka József, Szacsvay László Szólista: Töröcsik Mari

Törőcsik Mari-Bodrogi Gyula OrchideákTörőcsik Mari-Bodrogi Gyula Orchideák

Törőcsik Mari-Gregor József: Hegedűs a háztetőnTörőcsik Mari-Gregor József: Hegedűs a háztetőn Ez a színház............

Törőcsik Mari - Az egyiknek sikerül, a másiknak nemTörőcsik Mari - Az egyiknek sikerül, a másiknak nem Nagyon,nagyon szeretem,ahogy énekel!!!!

Törőcsik Mari - Legyen a Horváth kertben, BudánTörőcsik Mari - Legyen a Horváth kertben, Budán Imádom, ahogy énekel!!!!!!!!

Törőcsik Mari: Gyere te nimand /Toulouse-Lautrec és...Toulouse-Lautrec és... Törőcsik Mari: Gyere te nimand Zerkovitz Béla

törőcsik mari-bodrogi gyulaorchideák

Törőcsik Mari


1935. november 23. Színház- és Filmművészeti Főiskola 1958. 1958- Nemzeti Színház, 1979- győri Kisfaludy Színház, 1980- Mafilm, 1990- szolnoki Szigligeti Színház. Balázs Béla-díj 1959; Jászai Mari-díj 1964, 1969; Érdemes művész 1971; Kossuth-díj 1973; SZOT-díj 1975; Cannes: Arany pálma-díj 1976; Legjobb női alakítás díja: Chicago 1971; Karlovy Vary 1972; Taormina 1977; Kiváló művész 1977; Pro arte-díj 1981; Magyar Művészetért-díj 1989; Országos Színházi Találkozó legjobb női alakítás díja 1991; Déryné-díj 1993; Salernói 50. Nemzetközi Filmfesztivál legjobb női alakítás díja 1997; Madridi Nemzetközi Filmfesztivál legjobb női alakítás díja 1997; Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje. Életműdíjak: Sorrento 1971; Karlovy Vary 1978; Cannes Mandragora-díj 1983; Magyar Filmszemle 1994; Trencsén-Tepplitzi Nemzetközi Art Filmfesztivál 1998. Fontosabb szerepek: Shakespeare: Vízkereszt vagy amit akartok Viola; Mária; Romeo és Júlia Júlia; Júlia dajkája; Lear király Cordelia; Minden jó, ha vége jó; Téli rege Hermione, Arbuzov: Tánya címszerep, Vörösmarty: Csongor és Tünde Tünde, Móricz: Úri muri Rozika, Ibsen: Peer Gynt Solvejg, Tolsztoj-Piscator: Háború és béke Natasa, Osztrovszkij: Vihar Katyerina, Zorin: Varsói melódia Helga, Weiss: A luzitán szörny 3. beszélő, Hacks: Szép Heléna Heléna, Bulgakov: Iván, a rettentő Zinajda Mihajlovna, Brecht: A szecsuáni jólélek Sen Te; Sui Ta; Kurázsi mama címszerep; A vágóhidak Szent Johannája Johanna Dark; Egy fő az egy fő Leokádia Begbich, Brecht-Weill: Koldusopera Celia, Albee: Mindent a kertbe Jenny, Becket: Óh, azok a szép napok Winnie, Németh: Szörnyeteg Amál, Lajtai-Békeffi: A régi nyár Mária, Örkény: Macskajáték Egérke, Goldman: Az oroszlán télen a királyné, Bellon: Csütörtöki hölgyek Marie, Petrusevszkaja: Három lány kékben Fjodorovna, Wesker: Gyökerek Beatrice Bryant, Spiró: Csirkefej vénasszony, Bornemisza: Magyar Elektra Elektra, Giraudoux: Chaillot bolondja Aurélia, Williams: Üvegfigurák Anna Wingfield, Dosztojevszkij-Vasziljev: A nagybácsi álma Maria Alekszandrovna Moszkaljova, Feydeau: Osztrigás Mici Gabrielle, Ionesco: A székek öregasszony, Csehov: Cseresznyéskert Ljubov Andrejevna; Ranyevszkaja, Schwajda: Csoda Bíborka, Eörsi: Az interjú Gertrúd, García Marquez-Schwajda: Száz év magány Ursula, Beaumarchais: Figaro házassága Marcelina, Tóth Ede: A falu rossza özv. Feledi Gáspárné, Enquist: Képcsinálók Lagerlöf Zelma. Filmek: Körhinta; Külvárosi legenda; Vasvirág; Édes Anna; Kölyök; Gyalog a mennyországba; Házasságból elégséges; Elveszett paradicsom; Két emelet boldogság; Négy lány az udvarban; Sikátor; Csend és kiáltás; Holdudvar; Szerelem; Trotta (NSZK); Szeressétek Ódor Emíliát; Szerencsés Dániel; Végül; Prés; Utazás a koponyám körül; Szent Péter esernyője; Pacsirta; Párbeszéd; Várakozók; N. N. a halál angyala; Szarvassá vált fiúk; Visszaesők; Volt egyszer egy család; Hangyaboly; Szerelmem, Elektra; Macskajáték; Déryné hol van?; Teketória; Szegény Dzsoni és Árnika; Felhőjáték; Első kétszáz évem; Szamárköhögés; Eszterkönyv; Music Box (USA); Napló apámnak, anyámnak; Agglegény (olasz-magyar); A nyaraló; A skorpió megeszi az ikreket reggelire; Csapd le csacsi!; Hoppá; Indián tél; Kovács Éva story; Vigyázók; A turné; Hosszú alkony. Tv: Ezer év; Gépírók; A régi nyár; A montmartre-i ibolya; Csinszka; Peer Gynt; Kisunokám; Romeo, Júlia és a sötétség; Irgalom; Színész vagyok (portréfilm); Micsoda útjaim (tv-show); Ez csak színjáték (tv-show); Az oratórium; Mert ahová te mész, oda megyek én is; A biblia; Lement a hold; A lőcsei fehér asszony; Cseresznyéskert; Találka Párizs mellett; Matthiász panzió; Törőcsik Mari 60 éves; Törőcsik Mari Cannes-ban; Törőcsik Mari Karlovy Varyban. 1979-1980 a győri Kisfaludy Színház művészeti vezetője, 1993-1996 a Művész Színház igazgatója. 1989-1992 a Magyar Színészkamara elnöke. A Színház- és Filmművészeti Főiskola docense. Róla: Molnár Gál Péter: Törőcsik Mari (több nyelven), Szabó G. László: Vasrózsa. Első férje Bodrogi Gyula volt, majd elváltak. Férje Maár Gyula rendező.
Törőcsik Mari

Törőcsik Mari - Legyen a Horváth kertben, BudánTörőcsik Mari

Kitüntették Stohl Andrást


Színészi alakításáért rangos elismerést, a Magyar Oscarnak nevezett Gundel művészeti díjat veheti át május végén Stohl András. A tekintélyes zsűri elnöke szerint a Nemzeti Színház tagjának szakmai teljesítménye nem keverhető össze a karamboljával. ELISMERÉS - Magyar Oscarként is emlegetik azt a művészeti díjat, melyet Láng György, a Gundel étterem tulajdonosa és Pálmai Tamás, a Magma XXI. Kft. ügyvezetője alapított. Idén kilencedik alkalommal osztják ki a díjakat, többek között Mészáros Mártának, Makk Károlynak és Papp Verának. Az elismerést az Úri muriban megformált Csörgheő Csuli szerepéért Stohl Andrásnak is odaítélték. A kuratórium Szinetár Miklós elnökletével áprilisban döntött a díjazottakról, az ünnepélyes átadóra május 31-én kerül sor. A díj nem jár pénzzel, de komoly szakmai értéke van, korábban olyan nagyszerű színészek kapták meg, mint Törőcsik Mari, Garas Dezső, Tordy Géza, Haumann Péter vagy Bács Ferenc. A Bors értesülései szerint Stohl András nem vesz részt az eseményen, ami Szinetár Miklós szerint rossz döntés. – A díjat a zsűri még a baleset előtt ítélte oda – kezdte Szinetár. – Ez a díj az éves teljesítményt ismeri el, amit András egy kiváló alakításért kapott, mint színművész. Egy meghatározott teljesítményről szól, és a magánvéleményem szerint András rosszul teszi, ha n e m veszi át. Bár megjegyzem, nekem nincs arról információm, hogy esetleg nem jön el – magyarázza a rendező. – A díjat a kuratórium tagjaival egyetértésben ítéltük oda. Meggyőződésem, hogy a színészi teljesítménye nem keverhető és keverendő össze ezzel a szerencsétlen balesettel. Azzal kapcsolatban a hatóságok meghozzák a megfelelő ítéletet. A színészi teljesítményét viszont egy szakmai zsűri ítélje meg. Megpróbáltuk Stohl Andrást is megkeresni, de lapzártánkig elérhetetlennek bizonyult.
Kitüntették Stohl Andrást
Minden jog fenntartva. 2012 Blogter.com kft.
Címlap | Felhasználási feltételek | Mommo Etikai Kódex | Kapcsolat és impresszum | Médiaajánlat