Molnár Csilla


Ma történt:Molnár Csilla Andrea23 éve történt-1986 Július 10. Véget vetett életének Molnár Csilla Andrea, az 50 év kihagyás után újra megrendezett első magyar szépségverseny győztese. Molnár Csilla Andrea 1969. január 20-án született Kaposváron. Fonyódon élt vendéglátással foglalkozó szüleivel és öccsével. A fonyódi Karikás Frigyes (ma Mátyás Király) Gimnáziumban folytatta iskolai tanulmányait. A szépségversenyre 1985. kora tavaszán jelentkezett. Az elődöntőn Kruppa Judittal holtversenyben első lett, a középdöntőn negyedik helyezést ért el, majd 1985. október 5-én este, a budapesti Kongresszusi Központban megrendezett döntőn messze a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország Szépe címet és a koronát.

Fájón korán mentek el- 29- Molnár Csilla


Kaposváron született, Fonyódon élt vendéglátással foglalkozó szüleivel és öccsével. A fonyódi Karikás Frigyes (ma Mátyás király) Gimnáziumban folytatta iskolai tanulmányait. A szépségversenyre 1985 kora tavaszán jelentkezett. Az elődöntőn Kruppa Judittal holtversenyben 1. lett, a középdöntőn 4. helyezést ért el, majd 1985. október 5-én este, a budapesti Kongresszusi Központban megrendezett döntőn messze a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország Szépe címet és a koronát. Udvarhölgyei Kruppa Judit és Füstös Veronika lettek. 1986. február 28-án Máltán, a Miss Európa szépségversenyen 3. helyezést ért el. Győzelme után néhány hónappal a gimnáziumot magántanulóként folytatta, hogy eleget tudjon tenni a királynőségével járó felkéréseknek. A fiatal lány életét azonban megkeserítette a szervező cég részéről tanúsított negatív hozzáállás, a sorozatos megaláztatások, az alaptalan pletykák és rágalmak és az egyre szaporodó családi konfliktusok. 1986. július 10-én kora délután szülei házában halálos adag gyógyszert vett be, és már nem tudták megmenteni életét. A tragédia miatt az 1986-os szépségversenyt a középdöntőnél leállították, és 1989-ig nem is rendeztek hazánkban ilyen vetélkedést. Molnár Csilla Andrea Kaposváron, a Keleti temetőben nyugszik, csodálatos síremlékét Melocco Miklós szobrászművész készítette. Magyarország Szépe sírjához ma is sokan zarándokolnak el. Halála után két könyv jelent meg: Gazsó L. Ferenc és Zelei Miklós 1986-ban megjelent Szépséghibák című könyve a hazai szépségipar visszásságaira próbálja felhívni a figyelmet, Friderikusz Sándor Isten óvd a királynőt! című, 1987-ben megjelent riportregénye pedig megrázó (kor)dokumentum Molnár Csilla Andrea életének és halálának körülményeiről. Erről a szépségversenyről készített dokumentumfilmet Dér András és Hartai László Szépleányok címmel. Érdekessége, hogy már a verseny kezdetétől, a selejtezőktől kezdve forgattak, s a váratlan tragédia egész más színben tünteti fel az eseményeket. A film az 1987-es magyar filmszemlén, és többek között a mannheim-i filmfesztiválon is díjat nyert. Molnár Csilla alakját két dal is őrzi: az Első Emelet együttes A szépek szépe balladája című száma Csilla halála után néhány hónappal jelent meg, néhány évre rá pedig Miklós Tibor szövegével Homonyik Sándor előadásában csendült fel az Álmodj, királylány című dal. Pauer Gyula szobrász nem sokkal a szépségverseny után az első néhány helyezettről – köztük Csilláról is – szobrokat, úgynevezett gipszlenyomatokat készített, ezek Sopronban, a Körmendi Galériában tekinthetők meg (a szoborcsoport címe: Szépségminták). 2009-ben Fonyód városa köztéri szobrot kíván emelni Molnár Csilla Andrea emlékére.
Fájón korán mentek el- 29- Molnár Csilla

Molnár Csilla Andrea.1985 Október 5.Megrendezésre került 50 év kihagyás után az első szépségverseny döntője, ahol a győztes Molnár Csilla Andrea lett. A szépségversenyt a Magyar Média Reklám és Propaganda Szolgáltató Leányvállalat rendezte. A versenyfelhívást 1985 kora tavaszán tették közzé. Több, mint 2000 lány küldte be fényképét, s ezekből az előzsuri 600 lányt válogatott be a selejtezőkbe, melyeket szerte az országban, több helyszínen tartottak meg. Az innen továbbjutott lányok az elődöntőkön (szintén az ország 6 helyszínén) vonultak a zsűri elé. A középdöntőt Budapesten rendezték 1985 szeptemberében, a döntőre pedig 1985. október 5-én került sor a Budapest Kongresszusi Központban. A 20 tagú zsűri a szervező és szponzoráló cégek képviselőiből, valamint néhány ismert személyiségből állt (például Mizsér Attila, Ernyey Béla, Frenreisz Károly). A verseny harmadik helyezettje Füstös Veronika budapesti fodrász volt, második lett Kruppa Judit dunaújvárosi óvónő, a szépségkirálynői címet pedig Molnár Csilla Andrea, 16 éves fonyódi gimnazista nyerte el.

Szépek voltak, híresek, és boldogtalanok-Molnár Csilla Andrea


A nyúlánk, kedves arcú, komoly kislány alig tizenhat évesen, a nyolcvanas évek második felében, fölényesen nyerte az első országos szervezésű hazai szépségversenyt. Azonnal ismertté vált, s elborították az ajándékok, a szerződések, a feladatok. Bár Máltán is, Bécsben is elbűvölte a zsűrit, hamarosan összekuszálódott körülötte minden. A naiv, sérülékeny lélek nem tudott megbirkózni a tapasztalt felnőtt számára is nyomasztó körülményekkel, és búcsúlevelet hátrahagyva, önkezével vetett véget életének.
Szépek voltak, híresek, és boldogtalanok-Molnár Csilla Andrea

40 éves lenne....


A tragikus sorsú Molnár Csilla Kaposváron született, és Fonyódon élt vendéglátással foglalkozó szüleivel és öccsével. A szépségversenyre 1985 kora tavaszán jelentkezett. Az elődöntőn Kruppa Judittal holtversenyben 1. lett, a középdöntőn 4. helyezést ért el, majd 1985. október 5-én este, a budapesti Kongresszusi Központban megrendezett döntőn messze a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország Szépe címet és a koronát. Mindössze 16 éves volt. 1986. február 28-án pedig Máltán, a Miss Európa szépségversenyen 3. helyezést ért el. Győzelme után néhány hónappal a gimnáziumot magántanulóként folytatta, hogy eleget tudjon tenni a királynőségével járó felkéréseknek, életét azonban megkeserítette a szervező cég részéről tanúsított negatív hozzáállás, a sorozatos megaláztatások, az alaptalan pletykák és rágalmak és az egyre szaporodó családi konfliktusok. 1986. július 10-én kora délután szülei házában halálos adag gyógyszert vett be, és már nem tudták megmenteni életét. A tragédia miatt az 1986-os szépségversenyt a középdöntőnél leállították, és 1989-ig nem is rendeztek hazánkban ilyen vetélkedést. Molnár Csilla alakját két dal is őrzi: az Első Emelet együttes A szépek szépe balladája című száma Csilla halála után néhány hónappal jelent meg, néhány évre rá pedig Miklós Tibor szövegével Homonyik Sándor előadásában csendült fel az Álmodj, királylány című dal.
40 éves lenne....

Step VágyStep együttes írta az első magyar szépség királynő Molnár Csilla Andrea emlékére. Gyönyörű szép!

Homonyik Sándor, Álmodj királylányAz első szépségkirálynő (Molnár Csilla) tragikus halálára írt és majd előadja.

Álmodj Király lány.....Molnár Csilla Andrea (Kaposvár, 1969. január 20.–Fonyód, 1986. július 10.) magyar szépségkirálynő volt 1985-ben.Kaposváron született, Fonyódon élt vendéglátással foglalkozó szüleivel és öccsével. A fonyódi Karikás Frigyes (ma Mátyás Király) Gimnáziumban folytatta iskolai tanulmányait.A szépségversenyre 1985 kora tavaszán jelentkezett. Az elődöntőn Kruppa Judittal holtversenyben 1. lett, a középdöntőn 4. helyezést ért el, majd 1985. október 5-én este, a budapesti Kongresszusi Központban megrendezett döntőn messze a legmagasabb pontszámmal nyerte el a Magyarország Szépe címet és a koronát. Udvarhölgyei Kruppa Judit és Füstös Veronika lettek.1986. február 28-án Máltán, a Miss Európa szépségversenyen 3. helyezést ért el.Győzelme után néhány hónappal a gimnáziumot magántanulóként folytatta, hogy eleget tudjon tenni a királynőségével járó felkéréseknek.A 17 éves fiatal lány életét azonban megkeserítette a szervező cég részéről tanúsított negatív hozzáállás, a sorozatos megaláztatások, az alaptalan pletykák és rágalmak és az egyre szaporodó családi konfliktusok.1986. július 10-én kora délután, szülei házában halálos adag gyógyszert vett be, és már nem tudták megmenteni életét.A tragédia miatt az 1986-os szépségversenyt a középdöntőnél leállították, és 1989-ig nem is rendeztek hazánkban ilyen vetélkedést.Molnár Csilla Andrea Kaposváron, a Keleti temetőben nyugszik, csodálatos síremlékét Melocco Miklós szobrászművész készítette. Magyarország Szépe sírjához ma is sokan zarándokolnak el.Halála után két könyv jelent meg: Gazsó L. Ferenc és Zelei Miklós 1986-ban megjelent Szépséghibák című könyve a hazai szépségipar visszásságaira próbálja felhívni a figyelmet, Friderikusz Sándor Isten óvd a királynőt! című, 1987-ben megjelent riportregénye pedig megrázó (kor)dokumentum Molnár Csilla Andrea életének és halálának körülményeiről.Erről a szépségversenyről készített dokumentumfilmet Dér András és Hartai László Szépleányok címmel. Érdekessége, hogy már a verseny kezdetétől, a selejtezőktől kezdve forgattak, s a váratlan tragédia egész más színben tünteti fel az eseményeket. A film az 1987-es magyar filmszemlén, és többek között a mannheim-i filmfesztiválon is díjat nyert.Molnár Csilla alakját két dal is őrzi: az Első Emelet együttes A szépek szépe balladája című száma Csilla halála után néhány hónappal jelent meg, néhány évre rá pedig Homonyik Sándor előadásában csendült fel az Álmodj, királylány című dal.Pauer Gyula szobrász nem sokkal a szépségverseny után az első néhány helyezettről – köztük Csilláról is – szobrokat, úgynevezett gipszlenyomatokat készített, ezek Sopronban, a Körmendi Galériában tekinthetők meg (a szoborcsoport címe: Szépségminták).

Bighorgásznak


Születés: 1953. december 30., Aktív évek: 1990-es Műfaj: rock Stílus: pop/rock Játszik: ének, Kiadói: Homonyik Management (1), Hungaroton (1), Proton (1), Rózsa (1) Homonyik először a Rockszínház darabjaiban játszott, majd rövid ideig tagja volt az East együttesnek. Első igazi slágere az Álmodj, királylány c. dal volt, mely az első magyar szépségkirálynő, Molnár Csilla Andrea emlékére készült. Később Menyhárt János és Vikidál Gyula társaságában létrehozta az MHV formációt.
Bighorgásznak
Minden jog fenntartva. 2012 Blogter.com kft.
Címlap | Felhasználási feltételek | Mommo Etikai Kódex | Kapcsolat és impresszum | Médiaajánlat